Venäjän oikeuskäytännössä on perinne jolla Venäjä eksyttää itse itsensä kaiken aikaa kaikista tärkeimmästä asiasta

 Venäjän oikeuskäytännössä on perinne jolla Venäjä eksyttää itse itsensä kaiken aikaa kaikista tärkeimmästä asiasta


Nimittäin totuudesta.

Venäläisillä on niin mielipuolisuuteen asti vahva usko viranomaisiin - joka tulee kaiken aikaa esiin mm ihmisten puheista haastatteluista jossa he sanoo aina lopulta että viranomaiset päättää ja tekee.

JA !

Että kun joku on otettu kiinni, asetettu syytteeseen ja tuomittu.

Niin venäläiset uskoo että totuus on löytynyt ja vastuullista on rangaistu. Sillä he luottavat sokeasti siihen että viranomaiset tietää ja osaa mitä ne tekee.

Jolloin se joka katoaa on totuus.

Ja miten voi saada mitään todellista aikaan ja kehitystä - jos ei tiedä asioiden todellista laitaa.

Ja niin Venäjä on samalla tuhonnut sekä totuuden että käsityksen hyvästä ja pahasta - ja jos missä tilanteessa ihmiset on eksyksissä kaikesta niin siinä - kun eivät tiedä mikä on totuus ja mikä on hyvää ja oikein - siis ovat ilman tukevaa käsitystä etiikasta.

Jolloin tuo järjetön viranomaisuskoisuus johtaa siihen että lähes psykoottiselle kansalle voi syöttää mitä vaan kuten Putin historialliset sekoiluhöpinät ja kaikki menee läpi.

Meneehän se kun kansalta on varastettu sekä totuus että käsitys hyvästä ja pahasta.


Lännessä on todella vaikea ymmärtää empaattisesti venäläisten totuus- ja etiikkatyhjää psykoottisuutta - koska lännessä on koko ajan totuus ja etiikka läsnä mediassa, politiikassa, ihmisten elämässä, kaikessa.

Miten se voi olla edes mahdollista - ajatellaan lännessä - että kukaan voi elää yhteiskunnassa - jossa sekä totuus että etiikka on varastettu - ja otettu psykopaattiseen käyttöön ihmisten manipuloimiseksi.  Ei ole mitään keinoa lännen ihmisten sitä käsittää.

Ei ihme että venäläiset on niin alkoholisoituneita - sillä vain viina voi tuoda hetken unohduksen - tuohon venäläisten yhteisöpsykoottiseen eksyksissä oloon. Mitä rankempi känni sitä totaalisempi hetken unohdus. Keittiössä kuiskitaan ja otetaan päälle kova känni - niin taas on kaikki asiat kunnossa.

Asia on edennyt jopa niin pitkälle - että venäläiset puhuvat totta kun he valehtelevat - sillä sehän on totuuden puhumista kaikesta vaikka valehtelisi mitä  - kun kaikki on kaikkialla vain painajamaista valhetta - ollut jo vuosisadasta toiseen. Myöskin viranomaiset valehtelee, varastaa yhteiskunnan ja vaatii lahjusrahoja kansalta.

On aivan sama mitä sanot - kun ei ole enää mitään totuuskriteeriä.

Eihän Venäjällä ole tilanteesta muuta ulospääsyä - kuin aloittaa paikallisella lähitasolla konkreettisten asioiden suhteen asioiden todelliseen tilanteeseen ja niiden totuuteen perustuva demokraattinen keskustelu - ja yhdessä päättäen hakemaan ongelmiin totuuspohjainen ja eettinen ratkaisu.

Paikallisdemokratian alkuun saattaminen ja lähiasioiden ruohonjuuritasolta alkava demokratian opettelu - taitaa olla Venäjän ainoa keino päästää totuuden ja etiikan puuttumisen ikuisesta kurjuudestaan.

Ja kehittyä muuksi kuin tuommoiseksi valehtelevaksi epäeettiseksi paskaläjäksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat