Maailman pitää tarttua imperialismin ja kolonialismin poistamisen - ja lähidemokratioiden ja luonnon sekä yhteisöjen monimuotoisuuden lisäämisen missioon

 Maailman pitää tarttua imperialismin ja kolonialismin poistamisen - ja lähidemokratioiden ja luonnon sekä yhteisöjen monimuotoisuuden lisäämisen missioon


Mission perusajatus on yksinkertainen - paikallinen ja alueellinen lähidemokratia on paras tapa saada ihmiset tekemään asioita hyvin niiden toimivuuden kannalta niin että - se on taloudellisesti järkevää ja reilua - kunnioittaa sekä luonnon että ihmisyhteisöjen dynaamista monimuotoisuutta - mahdollistaen luonnon ja ihmisyhteisöjen monimuotoisuuksissa yksilöiden elämän kasvaa sellaiselle suunnalle ja tasolle monimuotoisuuksia rikkomatta ja ketään tai mitään riistämättä - kuin niin luonnon kuin ihmistenkin yksilöissäkin kussakin on sisällä mahdollisuutena olemassa. 

Yksilöiden itselleen ja muille hyödyllinen ja iloa tuottava kasvukukoistus pitää olla yleinen päämäärä.


Se edellyttää maailmassa sekä imperialismin että kolonialismin alasajoa sekä vinoon kasvaneen kapitalismin oikaisemista sekä kaikenlaisen rasismin lopettamista ja yksilöihin kohdistuvan kykydiskriminoinnin lopettamista mukaan lukien koulu- ja työyhteisö- sekä sosiaalinen yhteisökiusaaminen sekä diskriminointi.

Pitää mahdollistaa ja palkita - ei estää, riistää, imperialistisesti kauko-ohjata ja riistää edes kapitalismin tai valtioliittojen toimin.

Pitää siis olla kapitalismin kasvavan keskittymisen kääntämistä toiseen suuntaan,  kolonialismin estämistä niin että toisessa maassa ja sen alueilla tapahtuvasta taloudellisesta toiminnasta pitää 20-30 prosenttia tuotosta jäädä sinne.

Mutta ei lähidemokratioita ja valtioita pidä päästää mellastamaan alueellaan miten tahtoo. 

Kyse ei missiossa ole siis siitä että ihmiset osaa tehdä oikeita ratkaisuja pelkän lähidemokratian varassa.

 Ei osaa.

Sillä viisaus tässä maailmassa ei ole jakautunut tasaisesti kaikille - ei ihmisyksilöinä kuin alueellisestikaan.

Se on pysyvä muuttumaton fakta.

Siksi pitää olla "viisaiden neuvostoja" - jotka luovat käsityksiä sopimuspohjaiselle maailmanjärjestykselle - jonka vaarallinen - ja absoluuttisesti kaadettava - uhka on Putinin sairasimperialistinen Venäjä.

Luonnon monimuotoisuus on hyvä käsite kertomaan miksi paikallisdemokratiat tarvitsevat kansainvälistä sopimuspohjaista lakiin säädettyä ohjausta.

On osittain vallalla käsitys että kyllä me tiedämme paikallisesti miten luonnon monimuotoisuutta kohtelemme oikein.

Se ei pidä paikkaansa - sillä luonnon monimuotoisuus on joka paikassa maailmassa periaatteiltaan sama - eikä sitä pidä paikallisesti demokraattisesti perustelluin syin ryhtyä rikkomaan.

Luonnon ja ihmisyhteisöjenkään monimuotoisuus ei ole demokraattinen mielipidekysymys - se on fakta ja pysyy.

Mutta fakta sekin on että monimuotoisuuden pitää olla kasvun ja kehittymisen mahdollistaja eikä estäjä.

Eikä tässäkään suhteessa se että kasvu ja kehittyminen pitäisi mahdollistaa luonnon ja ihmisyhteisöjen monimuotoisuutta rikkomalla - ole demokraattisesti päätettävissä oleva mielipidekysymys. Monimuotoisuus on asia jota ei pidä millään perusteella rikkoa.

Se on luonnon ja ihmisyhteisöjen tärkein perusta - jonka pitää olla myös olemassa olevien kasvumahdollisuuksien mahdollistaja - niissä puitteissa jotka kansainvälinen yhteisö on viisaiden neuvostojensa avulla sopimuspohjaiseksi lailliseksi puitteeksi luonut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat