Tämän aiemmin julkaistun ajatteluni takiako viljelijät osoittavat mieltään ympäri Eurooppaa

  Tämän aiemmin julkaistun ajatteluni takiako viljelijät osoittavat mieltään ympäri Eurooppaa



Kaupungit ovat vauraudessaan, kasvussaan ja vallassaan - pelkästään maataloustukihuijauksen päälle rakennettu kupla


Ruoka pitäisi vapauttaa valtioiden sisäisesti maataloustuen alta markkinaehtoiseksi.

Sillä maataloustuet ovat tehneet ruuan hinnoittelun kaupunkien monopoliksi - sillä kun ensin maksetaan  kaupungeissa ruuasta alihintaa - ja sitten kompensoidaan sitä poliittisesti maataloustuilla.

On maataloustuista tehty kaupunkimonopolin ja -kolonialismin pääväylä toimia monopolistisesti kaiken muunkin suhteen maaseutua kohtaan - esimerkiksi Suomessa kaupungit vievät maaseudulta terveyspalvelutkin.

Eli siitä mikä kaupungeissa on kiperin ja potentiaalisesti kipein kohta - ruuan hinta - onkin tehty maataloustukihuijauksen kautta - maaseudun kipein kohta - viemällä kaikkien muidenkin maaseudun asioiden markkinaehtoinen hallinta kaupunkien monopolin ja kolonialismin alle.

Ja kaikelle tälle huijaukselle on sen peittämiseksi luotu toinen huijaus - ihmiset on saatu uskomaan että maaseutu elää kaupunkien tukien varassa.

Mutta se ei ole realistisesti ottaen totta - jos ruoka päästetään yhtä lailla valtioiden sisäisesti markkinaehtoiseksi kuin on teknologiakin.

Kun sanotaan että valtiot elää ja kasvaa viennistä niin sillä perustellaan myös sitä että esimerkiksi Suomi elää teknologian viennistä - joka pitää sisällään myös ajatuksen - että Suomi elää myös kaupungeista sillä teknologiaa ja sen oheispalveluita tuotetaan kaupungeissa.

Ja siitä on tehty peruste että kaupunkeja täytyy kohdella hyvin - ja tukea mm maataloustukien avulla pitäen siten ruuan hinta kaupungeissa ei-markkinaehtoisesti alhaalla.

Ja tuo ei ole aitoa realismia vaan kaupunkimonopolirealismia - sillä jos ruoka päästetään valtion sisäisesti markkinaehtoiseksi.

Niin se vie kyvyn kaupungeilta elää ilman ruokariippuvuutta maaseudusta - mutta ei maaseudun kykyä kasvaa teknologian tuottamiseen ja siten maaseutu voi itsenäistyä ja vaurastua nykyisen köyhtymisen sijaan siten

1. Että tehdään ruuasta aidosti markkinaehtoista ja

2. Aletaan tuottaa yhä enemmän teknologiaa maaseudulla - niin että maaseutu vie pian enemmän teknologiaa maailmalle kuin kaupungit.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat