Politiikaton lännen politiikka ja filosofiaton maailman filosofia

 Politiikaton lännen politiikka ja filosofiaton maailman filosofia

Sotaisia sohaisuja sinne tänne  - menolippua Ukrainan presidentille - turvallisuuspolitiikan ensihoitoa - vailla tietoakaan jatkohoidosta ja hoitosuunnitelmasta. Luokkaa länsi anpuu huthien ohjuksia alas - suojatakseen rahtilaivoja ja tankkereita. Mikä länsifilosofinen orgasmi.

Tai luokkaa - liittokansleri Scholzin suurin filosofinen ongelma on mitä tehdä Taurus ohjuksilla, Macronin ongelman ollessa miten olla presidentti näkyvästi olemalla näkymätön ja aikaansaamaton, Stubbilla miten olla kaikkien kaveri olematta kaikkien kaveri. 

Vailla strategista ja filosofista syvyyttä olevia lausahduksia - joiden operatiivisissa ilmenemismuodoissa on niukasti mitään strategista tavoitepohjaa. Jonka vuoksi ne ovat operaatiotussahduksia.

Ei minkäänlaista kunnon filosofista politiikan sylipainia mitä Venäjälle pitäisi tehdä.

Kaikki on talousvesitettyä - siihen asti jo vuosikymmeniä opittuna - ettei politiikan tasolla etenkään valtiomiestasolla ole tietoakaan mistään filosofisesta - sitä ei  edes osata - kukaan huippupoliitikko ei puhu mitään filosofista eikä osaa perustella mitään uskottavasti filosofisesti paitsi Trump - joka puhuu täydellisen antifilosofista.

On Yhdysvaltojen kävelevä tik tok.

Ja kaiken tämän päälle Putin on kaivanut mielipuolisen filosofiansa Venäjän historiasta. Joka jo itsessään on mielipuolinen.

Filosofinen näkemystyhjiö hakee näkemyksiä sieltä mistä sitä ei varmasti löydy - miten löytää filosofia historiasta kun se samainen historia on meidät taluttanut tähän näkemyksettömään paskaan. Ilmaston, luonnon, rauhan, yhteiskunnan, kapitalismin tarkoituksen suhteen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat