Onko maataloudella hätämonopoli - kysymys joka on kysyttävä vaikka maataloudella hätä olisikin

 Onko maataloudella hätämonopoli - kysymys joka on kysyttävä vaikka maataloudella hätä olisikin


Nimittäin niin kauan eli ainakin 40 vuotta kun minä muistan politiikasta jotain niin sen että aina on maataloudella hätä. Vuodesta toiseen välivuositta. Mutta kuuluuko muiden hätä tämän politiikan äänekkäimmän hätäsireenin takaa.

Ja kun maataloudella on joka vuosi ollut hätä kymmeniä vuosia - niin voi esittää  kysymyksiä. 

1. Onko maataloudella oikeasti hätä - vai onko hätämittari säädetty aivan liian herkäksi

2. Ja jos on kerran koko ajan hätä niin miksi ei rakenteelliseen hädän aiheuttajaan puututa - sen kun täytyy olla valtaosin rakenteellista - jos se hätä ei laannu yhtenäkään vuonna edes rahaa lappamalla. Vai onko se asenteellista.

3. Kuinka monta muuta hätää on vuosien kuluessa maatalouden hätämonopoli vaientanut.

4. Kuinka voi yhteiskunnan talous olla balanssissa jos joidenkin alojen rahantarve ja hätä ei lopu edes rahan saamisella. Ja silti kukaan ei puutu rakennevikoihin. Tai asennevikoihin.




Uusi kommentti

Erttäin Suuressa Hädässä ilmoittivat taannoin olevansa – koronan takia – Suomen yöjuottolat. Ei sitä päivää, etteikö heidän äänitorvensa Lappi tai jonkun yöjuottolan tai juottolaketjun omistaja olisi marissut mediassa kurjuuttaan, kun paha hallitus ei anna heidän juottaa ihmisiä humalaan yötä päivää.

Kuka muu tarvitsee yöjuottoloita kuin nuo juottajat itse? Ei kukaan, mutta huoltovarmuuden takia suomalaisen maatalouden pitää pysyä pystyssä kaikissa tilanteissa.

+1
  • eerojuhani vaarala
    Eerojuhani Vaarala #3779968 Kirjoittaja  Muokkaa
    Uusi kommenttiVastaus kommenttiin: #3779959

    Kallista huoltovarmuutta joka vie turvallisuutta ja hätäapua muilta – nuorten mielenterveys, poliisin ja oikeusasteiden resurssit, totaalinen kulttuurirakentamisen puute aktiivisten harrastajien yhteistiloista…..listaa riittää….vessapaperihamstrausvimmainen keskusta vaatii aina vaan lisää rahaa ruokaan …..ja puute on näkynyt koko ajan vain keskustan kauhuvisioissa….ei kaiketi kertaakaan että olisi ollut huutava puute mistään elintarvikkeesta……sehän on ollut vuosikymmeniä realismi….aina on ruokaa riittäänyt…..ja aina on niitä jotka aina jää osattomaksi kaikesta avusta kun monopoli hädänalaista maataloutta pumpataan kurjuudessaan…..mutta kyllä siellä kalliit on autot ja komiat talot…..ei näy puute sielläkään vaikka yrittäjiä ovat

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat