Taistelu oikeuteen Suomen kansalaisena olla lämmin metsässä kaikkina vuodenaikoina

 Taistelu oikeuteen Suomen kansalaisena olla lämmin metsässä kaikkina vuodenaikoina


Se on ollut harrastukseni muutaman vuoden - turhaan tuuleen poliitikoille, viranomaisille ja medialle huutaen - sitten lähinnä lämpökynttiläpohjaisia ratkaisuja kehitellen.

Jalkaväen reservin luutnanttina maassa joka on Euroopan metsäisin - ja joka on täynnä puukalikoita ja kaatuneita rankoja mukaanlukien hakkuuaukeat - joista ei kukaan välitä eikä kukaan mihinkään käytä. Ja jotka ei sieltä lopu pienellä tulikäytöllä koskaan.


Reservin luutnanttina ja kauaskantoisena strategisena ajattelijana sanoisin.

Kattavalla polttopuunkäyttökiellolla - pölkkypäiden toimesta - Suomi menettää perustavan kansalaiskykynsä puolustamiseensa.

Perustaidon pysyä lämpimänä tilanteessa kuin tilanteessa ja yksin - kun kansalaiset eivät pääse oppimaan tulenteon ja lämpimänä pysymisen hallintaa metsässä kaikissa olosuhteissa.

Niin ei tapahdu - sillä miksi suomalaiset menisivät etenkään talvella retkeilemään metsään - kun siellä tulee satavarmasti kylmä vaikka mitä tekisit ellet saa tehdä puista aitoa elävää tulta edes kannettavaan muutaman kilon kaminaan jonka lämpöhyödyllinen käyttö on paljon avonuotiota tehokkaampaa vähemmillä puilla ja ilman savun hajuja vaatteisiinsa saamista - kaminan piippu kun johtaa savun avotilassa ilman telttaakin  savun ylhäältä pois. Ja samalla mahdollistuu vaikka minkälaisten ruokaherkkujen valmistaminen kuuman kaminan päällä - ja se on oikeasti tosi polttavan kuuma - mutta ei vaarallinen vieressäkään kunhan siihen ei koske. Joten sen vierellä voi erittäin hyvin turvallisesti lämmitellä.


Ei sitten niin yhtään viisasta nykytouhua miltään kantilta - jopa Suomen puolustuskyvyn perustavimman taidon hävittäen. Perussissitaidot metsässä joka vuodenainana. Minä pitäisin tätä asiaa paljon vakavampana asiana kuin sotilaiden fyysistä kuntoa - koska fyysinen kunto lopahtaa siihen jos on toimintakyvyttömyyteen asti kylmä kun ei osaa tulta tehdä eikä peruslämpimänä pysymisen taitoja - kun niitä ei koskaan päässyt luonnossa oppimaan puunpolttokiellon takia. Äärimmäistä hölmöyttä.

Sanooko komppanian päällikkö nykyään partiointikäskyn antaessaan näin, onko se puolustusvoimien ohjesäännössä:

" Menkää tekemään tämä tehtävä - osaatteko tehdä nuotion ja pysyä lämpimänä jos ette pääsekään heti takaisin tai se sotilas joka ehkä eksyy päiviksikin."

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat