Kaikille kansoille yhteinen eettinen ja realistinen common sense

Kaikille kansoille yhteinen eettinen ja realistinen common sense


 Ei se mitä kiinalaisten päissä tapahtuu ole selitettävissä kokonaan lännen medialla, Kiinan hallinnon sensuurilla tai vallalla.


Vaan kiinalaisilla on samanlainen päävärkki kuin muillakin kansoilla keskimäärin - ja se saattaa tavalla tai toisella ilmeten reagoida samalla tavalla kuin muutkin samankaltaisiin asioihin.


Että olisikin yleinen eettinen ja realistinen common sense niin kiinalaisilla kuin muillakin kansoilla.


Jolloin herää kysymys - miten me puhuttelemme ja vuorovaikutamme kansojen yleisen eettisen ja realistisen common sensen kanssa - ja miten se vaikuttaa.

Onko YK:n toiminnan pohjana kansojen yleinen eettinen ja realistinen common sense vai mikä.

Onhan jokaisella kansalla yksilötasolle samat materialistiset ja aineettomat tarpeet - ruoka, vesi, asunto, lämpö, sosiaalisuus, kulttuuri, luontosuhde, itsensä toteuttaminen - ja huoltosuhde, tuottavuus kun mennään politiikan ja yhteiskunnan puolelle.


Ja onko niin että Suomen korkea kehitysaste johtuu siitä että vaikeita asioita kohdanneena kansana ilmastosta naapurimaihin suomalaiset ovat oppineet löytämään kyvyn pudota kaikista riidoistaan huolimatta omille eettisille ja realistisille common sense jaloilleen luokkaa Talvisodan rikkumaton kansan yhtenäisyys tai salamannopea kansan kääntyminen kuin yhdestä iskusta Nato-hakemuksen taakse.

Kun taas esimerkiksi Lähi-Itä on toivoton kyvyssään pudota oikeastaan yhdessäkään maassa saati alueena yhteisille eettisille ja realistisille common sense jaloilleen.

Ja onko alue tai sen kansat milloinkaan siihen kyenneet.


Ja eräänlaisena Suomen eettisen ja realistisen common sense kansallisen toimivan pohjan ulkosuhdepiirteenä voinee pitää sitä - että vaikka suomalaiset ovat kuuluisia kovasta taistelutahdostaan ja -kyvystään sodassa - nii  suomalaiset ovat myös kautta koko kansan kuuluisia vankkumattomasta rauhantahdostaan - mutta myös siitä että rauhan uhkaajiin maailmalla on puututtava vaikka kovakätisestikin.


Voisi puhua jopa kollektiivisesta common sense osaamisesta joka suomalaisilla on korkea ja Lähi-Idässä surkea.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat