Jälleen osoitus mitä sairaita petoja on Putinin hallinto

 

ISW: Venäjä jatkaa ukrainalaisten lasten pakkosiirtoja – sotilasoperaatioiden tahti hidastunut

Sotilasoperaatiot Ukrainassa ovat hidastuneet, mutta Venäjä on jatkanut ukrainalaisten lasten pakkosiirtämistä pois Ukrainan alueelta lääketieteellisten syiden ja adoption varjolla. Näin kertoo Yhdysvaltalainen ajatushautomo ISW uusimmassa katsauksessaan.

ISW:n mukaan Venäjän Luhanskin alueen miehityshallinto on todennut tuhansien 2–17-vuotiaiden lasten tarvitsevan "erikoissairaanhoitoa".

ISW kertoo, että jopa 70 prosenttia, eli yli 10 000 alaikäistä itäukrainalaista olisi Venäjän mukaan erikoissairaanhoidon tarpeessa.

Venäjän mukaan sairaanhoito edellyttää lasten siirtämistä Venäjälle.

Ukrainan hallinto kertoo, että Venäjä olisi vienyt sodan alkamisen jälkeen yli 12 000 lasta pois Ukrainasta, raportoi uutistoimisto Reuters.

Ukrainan kansallisen vastarintakeskuksen mukaan lapsia viedään Venäjälle houkutellakseen heidän vanhempiaan matkustamaan pois Ukrainan alueelta. Järjestön mukaan Venäjä ei päästä ukrainalaisia lapsiperheitä takaisin kotimaahansa.

ISW myös kertoo, että talven tulo näkyy sotilasoperaatioissa. Venäjän ja Ukrainan sotilasoperaatiot ovat hidastuneet sateiden vuoksi.

ISW ennustaa, että taistelut eturintamalla kiihtyvät tulevien viikkojen aikana, kun lämpötila laskee ja maa jäätyy.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat