Jatkuvan kasvun metsänhoito pelastaa metsäalan kuin valtionkin ympäristöeettiseltä ja taloudelliselta tappiolta

Metsäteollisuuden ja metsänomistajien luontotuhoisa avohakkuiden kasvattaminen on tullut tiensä päähän - toisestakin syystä - Suomen ei pidä maksaa sakkomaksuja siitä että metsäteollisuus ja metsänomistajat raakalaismaisin avohakkuumenetelmin tuhoaa paitsi luonnon monimuotoisuutta että kansantaloutta.

Se nyt olisi jo aivan liikaa maaseudun tukea maksaa 2-7 miljardin sakkoa siitä tuhoisuudesta ja sen takana olevasta holtittomasta ahneudesta.


Sitä paitsi esittämäni aariesimerkki tekee selväksi sen.


Että jatkuvan kasvun metsänhoidon aloittaminen heti pelastaa selvästi paremmalla tuotollaan sekä metsäalan että valtion sekä taloudelliselta että eettiseltä turmiolta.

Ja Suomella on pian tarjota suomalaisille sekä tuottavampi että hivelevän kaunis metsä kaikkialla Suomessa. 


  • eerojuhani vaarala
    Eerojuhani Vaarala #3801022 Kirjoittaja  Muokkaa
    Uusi kommenttiVastaus kommenttiin: #3800984

    Avohakkuu on aina monimuotoisuusshokki ja -murha. Se on hyväksyttävissä vain muutaman hehtaarin mitassa riittävän pitkin vähintään 500 metrin välimatkoin. Ja harvennus pitää tehdä suurimmasta puusta pienempään päin ja niin että sinne jää kasvuvaloa pienemmille puille.

    Ja tottahan pienempääkin harvennusta voi tehdä – mutta pääsäännön pitää olla harvennus suuremmasta pienempään päin.

    Ja vain niin että avohakkuu pienillä aloilla tehdään harkitusta syystä harvoin välein.

    Näin pidetään metsän kasvuvoima, hiilensidontavoima, monimuotoisuuden elinvoima ja lajien säilyvyys yllä. Ja metsä toimii erinomaisesti myös virkistyskäytössä – myös niin että pienemmät harvennuspuut ja hakkuutähteet pitää jättää metsään virkistyskäyttöön turvallisessa pitkäpiippuisessa suljetussa kamiinassa poltettavaksi. Niin että avotuli kielletään kokonaan kaikissa metsissä ja ainoa sallittu tulenkäyttömuoto on suljettu kamina. Joka on turvallinen ja turvallisin tulenkäyttömuoto niin lämmitellä kuin tehdä ruokaakin kaikissa olosuhteissa poislukien metsäpalovaroitusaika. Metsän hakkuutähteistä ja harvennetuista pienemmistä puista metsänomistaja voi pyytää pienen maksun. Josta osan pitää mennä metsänomistajan metsäpalovakuutukseen. Silti maksun pitää pysyä pienenä luokkaa kymmenen euroa kuukausi. Jolla metsänomistaja tienaa sopivasti sillä kamiinankäyttölupa metsään jätetyillä polttopuilla räjäyttää luontoretkeilyn ympärivuotiseksi paklastalvia myöten.

    Ja suomalaiset löytävät uudelleen metsänsä sillä perisuomalaisella tavalla jollainen se on kautta aikain suomalaisilla ollut ja säilynyt geenikaipuuna näihin päiviin saakka

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat