On onnetonta että vihreillä näyttää olevan vain rahansiirtokeino hiilipäästöongelmaan

 On onnetonta että vihreillä näyttää olevan vain rahansiirtokeino hiilipäästöongelmaan


Eikä se puutu ollenkaan koko ajan läpitulevaan perusideologiaan keskustelussa että se on avohakkuu johon kaikki tähtää eikä jatkuvan kasvun menetelmä - joka on monimuotoisuusystävällinen kun taas avohakkuu on monimuotoisuuden murha.

Siis - avohakkuu on aina luonnolle kohtalokas monimuotoisuusmurha. Aina.

Vihreillä ei näytä olevan halua koskettaa tikullakaan siihen miten metsää hoidetaan - kun siihen juuri olisi jo aikaa sitten pitänyt puuttua. Ja kun ei puututtu pääsi syntymään surkeat riukutaimipusikot joka puolelle Suomea ja pysähtyneen kasvun metsät - vain ja ainoastaan metsänomistajien piittaamattomuudesta - jota kaikki muutkin metsäinstituutiot ovat selvästi osoittaneet - tai silkasta laiskuudesta " metsä kasvaa avohakkuuseen vaikka en tee mitään". Joihin yksikään vihreä ei ole pontevasti puuttunut kuten minä teen.

Tuossa suhteessa vihreät ovat metsätoimijoiden kanssa yhdessä surkeasti epäonnistuneet. Vihreät ilmeisesti luuli että metsissä oli puistonhoitajat kuten kaupungin puistoissa.

Ei ollut - ja sellaista on jälkikin. Laiskuutta ja piittaamattomuutta ja ahneutta vain.

Minusta vihreät eivät ole osoittaneet kovin korkea älynkäytön tasoa metsäasioissa.

Ja metsäteollisuus ja metsänomistajat sekä metsäinstituutiot ovat saaneet mellastaa kuten tahtoo. Onko vihreät ympäristöhallinnon pelkkä rahansiirtopuolue.


Yle:

MTK kelpuuttaisi hiilinielusta maksamisen

Ympäristöministeri Maria Ohisalo (vihr.) ehdotti, että metsänomistaja voisi saada maksua hiilinielusta eli puiden jättämisestä kaatamatta.

Niemen mukaan asiasta tarvitaan lisäselvityksiä muun muassa siitä, kenelle hiilihyöty menisi.

Kannustin pitää puut pystyssä voisi haitata metsäteollisuuden puuntarvetta.

– Jos toimilla on ristiriitaa puuraaka-aineen saatavuuden kanssa, silloin jää tuotteita tuottamatta ja arvonlisää tulematta. Jos tuotanto vähenisi, vaikutukset tuntuisivat työllisyydessä ja aluetaloudessa, Niemi varoittaa.

Kuva: Ville Välimäki / Yle

Mäki-Hakola pitää Ohisalon ehdotusta hyvänä, koska Suomen 600 000 metsänomistajan joukossa on myös paljon metsiensuojelusta kiinnostuneita.

MTK:ssa on hänen mukaansa kehitelty omaakin mallia, jossa metsänomistaja voisi saada korvausta hakkuiden siirtämisestä. "


 Onko Suomen metsänomistajat nykyajan arvokartalla ollenkaan


Metsäpelloista on päästävä – se on metsän monimuotoisuusehto.

Metsästä voi ansaita muutenkin kuin puilla, jopa ne säästämällä.

Juuri laskin että jos kunnat panee alueensa maastokartan seinälle, tökkää nuppineulan sellaisille paikoille joista saa 7 km säteellä eri suuntiin mielekkäitä maastopyöräilylenkkejä vaikkapa 4 nuppineulaa per kunta, rakentaa reitit periaatteella aukonraivaus, pohjakangas alle ja maata päälle, reittejä jotka voi talvellakin pitää moottorikelkalla ajokunnossa sähkömaastopyörille, rakentaa 8 neljän hengen perusmökkiä neulojen ympärille, lähettää myyntitykin keskiseen ja etelöiseen Eurooppaan buukkaamaan n 30 hengen busseja noihin mökkeihin viikoksi lupauksella että on joka päivälle uusi 15 km lenkki tai 30 km kun ajaa molempiin suuntiin. Ja vuokraa sähköpyörät tulijoille. Niin neljälle nuppineulalle tulijat 30 kpl tekee 120 tulijaa viikolle jotka jättää viikon aikana 120 000 euroa kuntaan. Ja muualla Euroopassa on hirmuinen pyöräilyboomi eikä heillä ole tällaista metsää, luonnonrauhaa, puhtautta, talvea lunta ruskaa järviä lampia soita.

Niin että Suomesta voisi tulla sähkömaastopyöräilyn eurooppalainen paratiisi.

Niin eikö nämä metsänomistajien nykypuheet ole ihan keskiaikaa kaikilta arvokanteilta katsottuna.

Miettikääpä metsänomistajat sitä – oletteko te nykyajan kartalla ollenkaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat