Siirry pääsisältöön

Onko siis niin että ruuan arvoketjuja pitäisi perata jotta lisätään hiilinielua

 Onko siis niin että ruuan arvoketjuja pitäisi perata jotta lisätään hiilinielua


IS:

Nykyinen hallitus ei ole Ollikaisen mukaan tehnyt tarpeeksi ohjaavaa politiikkaa maaperäpäästöjen vähentämiseksi, mikä olisi halvempi tapa parantaa nettonielua kuin hakkuiden vähentäminen.

– Kun maaperäpäästöjen vähentämiseen ei ole kohdistettu toimia, niin pellonraivaus on jatkunut, mikä on johtanut siihen, että metsäkadon ja maaperän päästöt ovat merkittäviä. "


Jolloin punaisen lihan syöntiä pitäisi leikata - sen käyttöessä kohtuuttoman määrän viljelypinta-alaa aiheuttaen siis pellonraivausta - samoin ihmisten käyttämän ruuan määrää jolloin ylipainoa vähennetään mutta myös ruokajättien tuloja - kysyä kun sopii kuinka paljon ruokajättien tulosta syntyy ihmisten liiasta syönnistä ja siitä syntyvästä ylipainoterveyshaitasta - jossa siis hiilinielua katoaa pellonraivauksen kautta ihmisten ylipainoon. 

Paljonko sitä maaperän hiilinielua katoaa siis ihmisten ylipainoon ja ruokakauppojen bisneksen tekoon sillä. Erityisesti runsaasti viljelypinta-alaa käyttävään punaisen lihan syöntiin.

Ja sitten muuten hiilinielua katoaa siihenkin kun Suomen laajoja metsiä hakataan eikä käytetä hakkaamattomana metsien luomiseen Euroopan maastopyöräilyparatiisiksi kaikkina vuodenaikoina.

Eikö Marinin hallituksen pitäisi siis panna työryhmä laskemaan millä hiilinielua saadaan lisättyä ruuankulutus ja maastopyöräily metsissä mukaanlukien.

Koko metsäkäsite pitää siis ajatella uusiksi. Eikä metsäteollisuus saa olla mikään tabu jota ei saisi vähentää. Sehän on luonnonhaittatoimintaa vaikka sitä miten pyörittelisi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat