Käännytyslakiasiassa oikeuskansleristakin löytyy särmää ja kykyä ja rohkeutta ryhtyä julkisesti sanailemaan ja argumentoimaan.

 Käännytyslakiasiassa oikeuskansleristakin löytyy särmää ja kykyä ja rohkeutta ryhtyä julkisesti sanailemaan ja argumentoimaan.

Ja se on hyvä asia.

Kaikkien virkamiesten ja poliitikkojen pitää kyetä kohtaamaan ihmiset ja keskustelut ja jopa sanailutkin missä vaan.

Ei se oikeuskanslerin asemaa vie jos hän julkisesti sanailee vaan päinvastoin tuo syvyyttä ja läheisyyttä ihmisten suuntaan.

Ja pääsee siinä ohessa valistamaan ihmisiä oikeusvaltiosta - kuka virkamies voi päästää sellaisen mahdollisuuden - koska se on kansan sivistämistä.

Minä olen räyhännyt oikeuskanslerille kovin sanoin ja kovaan ääneen useita kertoja, kovemmin kuin ehkä kukaan koskaan - miksi - osin asiasyistä - mutta osin kolmesta periaatesyystä että 1. Oikeuskanslerin pitää kestää kovaakin painetta, 2. Eihän se sovi oikeusvaltioon ettei oikeuskansleria saisi kritisoida, eli olen vähän antanut asiasta mallia ja 3. Olen halunnut ajaa oikeuskanslerin norsunluutornistaan tavallisten kuolevaisten tasolle puhumaan asioista ja sanailemaankin.

Hallinnon läpinäkyvyyden oleellista ydintä ollen kaikki tuo.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin