Lännen turvallisuuskumppanimaiden Suomen suhteen pitää ymmärtää hyvin syvällisesti tämä - ja tehtävä taloudellisia operaatioita Suomen suhteen.

 Lännen turvallisuuskumppanimaiden Suomen suhteen pitää ymmärtää hyvin syvällisesti tämä - ja tehtävä taloudellisia operaatioita Suomen suhteen.

https://www.iltalehti.fi/talous/a/cc095ed9-464e-409a-816d-1dbd2266c122

Suomi on paras mahdollinen turvallisuuspuskuri Ruotsille ja Norjalle. Sen ymmärtää kun ajattelee missä hädässä Ruotsi ja Norja olisi jos Venäjä edes hyökkäisi syvälle Suomen maaperälle - josta voisi alkaa Ruotsin ja Norjan ohjusmoukarointi koko niiden pituudelta. Olisiko niitä jos Suomi ei olisi voittanut Raatteen tiellä. Norjassa eliitti söisi venäläisinä Venäjän kaviaaria eikä Norjan turskaa.

Mutta.

Jos Suomi heikkenee jatkuvasti taloudellisesti - niin Suomen kyky. 

Mutta myös motivaatio heikkenee puolustaa superrikkaita Ruotsia ja Norjaa - jos ne ei tasan millään tavalla pidä huolta siitä - että Suomella menee taloudellisesti hyvin - sen jälkeen kun Suomelta katosi yhdessä yössä koko Venäjän markkina.

Siinä menee norjalaisilta turska väärään kurkkuun ja ruotsalaisia pelottaa koko maan pituudelta kun Suomen maaperältä alkaa lentää ohjuksia Ruotsiin ja Norjaan.

Jos on taloudellisesti menestynyt niin ei pidä olla vaarallisimmalla mahdollisella tavalla tyhmä.

Niin että alkakaapa syytää investointeja Suomeen.

Ettei Suomen pitkä 1300 km raja tule Ruotsille ja Norjalle todelliseksi helvetiksi. Kun se siirtyy lähemmäksi ja lähemmäksi Ruotsia ja Norjaa - joiden oma puolustuskyky koko maiden pituudelta Suomen suuntaan on surkea.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin