Onko luvallista ja eettistä että media myy veronmaksajille maksumuurin takana mitään julkisen sektorin tuottamaa aineistoa

 Onko luvallista ja eettistä että media myy veronmaksajille maksumuurin takana mitään julkisen sektorin tuottamaa aineistoa



Asiassa on sekin periaatenäkymä vertautuen sävellysten tekijänoikeuteen - että jos joku tekee uuden sovituksen sävellyksestä - niin ei sen myötä siirry koko sävellyksen tekijänoikeutta sovittajalle. Vaan vain sovitusosuuden verran.

Mediaan rinnastettuna kysymys kuuluu.

Jos media ottaa minkä tahansa julkisen sektorin verorahoilla tuottaman aineiston - vrt sävellys - ja kun toimittaja tekee siihen lisäyksiä - vrt sovitus.

Niin myykö media sellaista aineistoa maksumuurin takana ikäänkuin omanaan - vrt että musiikin sovittaja saisi sovituksellaan säveltäjän kaikki tekijänoikeudet omaksi hyödykseen. 

Jolloin siis media myy veronmaksajien rahoilla tuotettua toimittajan muuntamaa aineistoa veronmaksajille - josta media ei maksa mitään korvausta julkiselle sektorille vaan pitää kaikki myyntitulot itse.

Eikö se ole vähän sama kuin että yksityinen yritys myisi koulun portilla pääsylippuja koululaisille että he pääsevät opiskelemaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat