Onko mikään ihme että Putinin hallinnon diktatuurin tappioon päättyvä leviämisyritys ei päätyisi Venäjän alueelliseen hajoamiskehitykseen

 Onko mikään ihme että Putinin hallinnon diktatuurin tappioon päättyvä leviämisyritys ei päätyisi Venäjän alueelliseen hajoamiskehitykseen


Etenkin kun Ukrainan sodassa on uhrattu Venäjän reuna-alueiden kansalaisia ja johtavien hallintoalueiden Moskovan ja Pietarin kansalaiset ovat säästyneet sodan uhreilta lähes kokonaan.

Se kaikki nostaa varmasti esiin vanhatkin kaunat että joku jossain kaukana määrää täysin autoritaarisesti meidän elämästämme.

Diktatuuri joka alkaa nitistä joka liitoksestaan - ei voi millään kestää kansalaispaineen demokraattisia ja alueellisia itsenäisyysvaatimuksia.

Josta seuraa - lännen on alettava valmistautumaan alueellisesti eriytyvän Venäjän kohtaamiseen rakentavin toimin - jotta rauhanomainen demokratia saadaan rakennettua alueiden sisällä ja niiden välillä.

Ja alueiden täytyy osata ymmärtää - että keskitetyn diktatuurin hajautuminen alueellisiksi diktatuureiksi ei ole yhtään sen kummempaa ja yhtä vahingollista ellei vahingollisempaakin kuin se että väkivaltaisen isän pojista tulee sosiaalisesti periytyen väkivaltaisia poikia.


Kysymys kuuluu. Syntyykö maailmassa uusi poliittinen voima - anti-imperialistinen aalto.

Eräänlainen yhteistyökykyisten ja -haluisten pienten demokraattisten valtioiden verkosto.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat