Siirry pääsisältöön

Pakko sanoa - vasemmistoliitto osoittaa parasta systeemidynaamista innovaatiokykyä Suomessa. Ihan reippaasti.

 Kun muut juuttuivat käsityskyvyltään kapeutuen kipupisteen uhkakuvaan - näki vasemmistoliitto asian huomattavasti laajemmin.

Ja löysi täsmälleen oikean kalibroinnin vastuukysymyksissä yksilön ja instituutioiden välillä.

Vaude - Suomen liberaalein puolue on myös yksilösuuntautunein - ja komeasti - ei anna instituutioiden pakata vastuitaan yksilöiden reppuun. Mikä uljas tavallisen ihmisen aseman puolustus,


Pakko sanoa - vasemmistoliitto osoittaa parasta systeemidynaamista innovaatiokykyä Suomessa. Ihan reippaasti.

Komeaa jälkeä vasemmistoliiton johtokaksikolta.

Odotettavissa kannatusloikka vasemmistoliitolta.

Kysymys kuuluu - löytäisikö Suvi-Anne Siimes ja nykyinen vasemmistoliitto toisensa tulevissa vaaleissa.

Jos joku nykyään suojelee yksilöitä instituutioiden mielivallalta - niin se näyttäisi olevan vasemmistoliitto.

Ja porvarileirissä on menosta pää aivan sekaisin. Vasemmistoliitto meni yksilön suojelussa kokoomuksesta oikealta ohi - mutta selkeästi eettisesti vasemmistoon suuntautuvalla kallistuksella.

HS:

" HALLITUSPUOLUEET ovat pääsivät perjantaina sopuun hoitajien lakkojen rajoittamisen mahdollistavasta potilasturvallisuuslaista.

Lakiesitystä vielä alkuviikosta vastustanut vasemmistoliitto sai hallituspuolueiden neuvotteluissa läpi vaatimiaan helpotuksia työtaisteluun lähteville hoitajille.

Lakiesityksen mukaan lakkoileva tai irtisanoutuva hoitaja voitaisiin määrätä töihin sakon uhalla. Hallitus kuitenkin sopi, että uhkasakot poistettaisiin laista kokonaan eikä hoitajille tulisi lainkaan seurauksia työmääräyksen laiminlyönnistä. Vastaavasti hoitajaliittoihin voisi kohdistua suunniteltua enemmän sanktioita, jos ne eivät neuvottele riittävästä suojelutyöstä hengen ja terveyden turvaamiseksi.

Toinen hallituksen sopima keskeinen muutos lakiesitykseen verrattuna on, etteivät aluehallintovirastot voi kieltää työtaistelua määräajaksi kuin enintään neljä kertaa.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä uhkasi alkuviikosta, että jos lakiesitykseen ei tule eduskuntakäsittelyssä merkittäviä muutoksia, se äänestää sitä vastaan. Tämä olisi voinut johtaa siihen, että vasemmistoliitto heitetään ulos hallituksesta. "


Ps. Tulemmeko näkemään sen ihmeen että kaikista puolueista kokoomus mukaanlukien alkaa tapahtua kannatusvuotoa vasemmistoliitolle - jolla yhteiskunnallisten perusasioiden säätö on parhaiten kohdallaan.


Kun instituutioilla lyötiin hoitajalakossa surutta yksilöä - niin vasemmistoliitto ainoana puolueena otti ja löi kunnolla takaisin - " yksilöähän ette instituutiolla lyö ". 

Hemmetin komeaa.


Ei tarvita kuin uskottava, eettinen ja realistinen säätö markkinatalouteen ja kapitalismiin - niin vasemmistoliitto saattaa tehdä jopa kannatusjytkyn.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat