Ei pidä unohtaa kahta tärkeintä asiaa johon muuttuvat keliolosuhteet ei Ukrainassa vaikuta

 Ei pidä unohtaa kahta tärkeintä asiaa johon muuttuvat keliolosuhteet ei Ukrainassa vaikuta


https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009872154.html


1. Vaikka keli menisi täysin sellaiseksi ettei panssarit liiku mihinkään - niin ukrainalaiset toimii aivan yhtä jalkaväkitehokkaasti ja -voitokkaasti kuin tähänkin asti

2. Ukrainan jalkaväki on aivan toisella tasolla kuin venäläiset

 - motivaatiossa joka heillä on hirmuinen kun taas venäläisillä erittäin huono ja huonommaksi menee joukko-osastotasoisiin romahduksiin asti kunhan kelit huononee. Joten kelitkin on ukrainalaisten puolella

- osaamisen tasossa joka on ukrainalaisilla paljon korkeampi.

Lisäksi ukrainalaisten aseiden kantama paranee koko ajan - joten venäläiset ei ole turvassa missään ja venäläisille sotilaille kurjuus nousee pian ennennäkemättömän korkealle tasolle.

Kun tähän lisätään Putinin sotilaiden haalimisongelmat ja sodan ulottuminen joka paikkaan Venäjällä sekä lännen koko ajan ketteröityvä ja tehokkuustasoa nostava aseapu - niin Putinin kyky voittaa sota ja pitää valloittamansa alueet heikkenee koko ajan.

Ja - ukrainalaiset eivät varmasti anna periksi.

Venäjän kaikki tukijat sen sijaan antaa yksi kerrallaan - sillä kuka haluaa syöksyä mukana siihen tappion syöveriin johon Putin on liukumassa kiihtyvin kiertein.

Lännen pitääkin alkaa keskittyä toiseen Ukrainan sodan rintamaan - diplomatiaan - että saadaan Putinin häviön jälkeiset Venäjän levottomat pyörteet järkevästi ja eettisesti haltuun.

On vaikea kuvitella että Venäjä tämän tulevan tappion jälkeen haluaisi tai edes kykenisi mihinkään operaatioon pitkään aikaan - suurimpana syynä se että miksi pieksää itseään jälleen samalla tappiollisella tavalla.

Venäjä ei mahda lännen ja Naton yhtenäisyyden voimalle mitään vaikka Venäjä mitä tekisi - ei myöskään siinä tapauksessa että syttyisi avoin sota.

Natohan ei ole edes aloittanut yhtään sotilasoperaatiota - ja Venäjä nujertuu Ukrainassa jo pelkällä läntisten maiden aseavun tuella ukrainalaisille - joka aseapu ei sinänsä riitä Ukrainan voittoon vaan sen kanssa että ukrainalaiset ovat motivoituneita, osaavia, eivätkä anna periksi.

Joten - kaikkien Venäjän surkeiden sotilasoperaatioiden syy on täysin Kremlissä. Ei Venäjä ole mikään sotilasmahti - ei vähääkään.

Ei semmoinen ole sotilasmahti joka tapattaa jatkuvasti ihmisiään sodissa joita se ei voita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat