Totuuspohja Marinin ja Orpon hallituksen kyky- ja aikaansaavuusvertailussa

Totuuspohja Marinin ja Orpon hallituksen kyky- ja aikaansaavuusvertailussa

Tämä näkökulma pitää asettaa vakiopohjaksi koko ajan kun verrataan noita hallituķsia.

Eikö Orpon hallitus pidä pian vaihtaa - jos se ei kykene kummempaan velkaantumisvauhtiin kuin Marinin hallitus - jolla oli sentään raskaat ulkoiset perustellut syyt ottaa velkaa.

 Yle

" Hallitus arvioi uuden velan määräksi ensi vuonna 11,5 miljardia euroa. Suomi siis velkaantuu samaa tahtia kuin edellinen hallitus, joka sai syliinsä ensin pandemian ja sitten sodan Ukrainassa ja sen seurauksena kallistuneen energian hinnan vauhdittaman inflaation. "


Tässä yksi poliittinen vakiosyy kautta kaikkien hallitusten miksi Suomi on niin huonossa jamassa - ei osata huolehtia vaihtotaseesta PUUTTUMALLA TUONTIIN. Ei ymmärretä että alijäämä riippuu ratkaisevasti holtittomasta tuonnista. Johtuen mm typerästä kaupunkien yksityisautoilusta.


Annetaan ihmisten surutta ostaa mitä vaan ulkolaista - eikä ymmärretä - että se on valtiontalouden tasolla juuri sitä samaa kuin yksityistaloudessa sanotaan että eletään yli varojen.


Kysymys kuuluu - onko Suomi toisin sanoen enemmänkin tuontiriippuvainen kuin vientiriippuvainen maa.


" Useiden edellisten vaalikausien ja eri hallituspohjien aikana syntyneet valtiontalouden alijäämät ovat kasvattaneet valtion bruttovelan määrän nyt noin 150 miljardiin euroon. "


Suomi aiheutti itselleen valtavan turhan tuontiboomin erittäin kalliiden sähköautojen muodossa – joka ei tule olemaan kestävä ratkaisu monestakaan syystä – kun ei pitänyt kiinni vaatimuksesta että Suomen pitää saada muuttaa polttomoottoriautot halvalla biokaasupolttoisiksi.

Ja niin tuli valtava sähköautojen tuontiboomi perustuen suurimmaksi osaksi siihen typeryyteen että lyhyiden välimatkojen kaupungeissa saa ylipäätään yksityisautoilla

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat