Tämä kamina voisi olla aivan uuden turvallisen avotulikulttuurin lähtölaukaus


Lämmittää ihanasti vieressä istuen, ei savuta 1,5 m piipulla, ei lieskoja, kannen päältä voi aukaista ja paistaa siinä makkaraa,  alle pantavalla palonkestävällä matolla niin paloturvallinen,  alla olevilla n 15 cm jaloilla eli myös maavaralla,  kannettava n 3 kg, pyörän tarakalla kuljetettava.

Että tämä pitäisi säätää korkeimman paloturvallisuustason risukeittimeksi Suomessa - sallittuna pellettipolttona kaikkialla - sillä pelleteillä häviää 90 prosenttia savukaasuista ja tuhkan hallinta on maksimitasolla, sillä pelleteistä ei jää mitään hiiliä vaan vain pelkkä tuhka.

Erinomainen pieni mukanakuljetettava aĺle taittuvilla jaloilla myös autoissa ja veneissä tai pihalla käytettävissä kaikkeen ruuanlaittoon. Ihan huippuvekotin. Joka toimii myös kaminateltoissa.

Aivan mahtava se saunankiukaan tapainen lämpö mitä se hohkaa noin metrin päähän ulkotilassakin. Jolloin se käy myös mukavana terassilämmittimenä.

 Tämä laite voisi olla uuden turvallisen avotulikulttuurin ehdoton lähtölaukaus Suomen metsiin.

Tämän kamiinan huippuominaisuus verrattuna avonuotioon on se että kun nuotio on joko liian kuuma tai liian kylmä niin tuo suljettu teräs kamiina hohkaa tasaista lämpöä koko ajan siitä riippumatta kuinka iso tuli siellä on. Joten se lämmittää hitaasti vähitellen koko kropan syvältä kuin saunassa olisi käynyt.  Siksi se hakkaa avotulen leiriytymistulena mennen tullen. Ja pitäisi ottaa ainakin pelleteillä luvalliseksi ykkösvaihtoehdoksi kaikessa eräilyssä myös Metsähallituksen mailla. Se voi olla tietty mikä tahansa kamiina mutta tuo on Winnerwell merkkinen. Jos sitä halutaan testata esimerkkinä tuollaisesta kamiinasta. Tietysti jos se olisi pellettikäyttöinen se voisi olla puolikkaankin kokoinen tuosta mutta muuten saman mallinen laatikko.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat