Onko maapallon kasvava myrskyisyyys taltutettavissa tällä teorialla

 Onko maapallon kasvava myrskyisyyys taltutettavissa tällä teorialla



Onko maapallon avohakkuiden jälkeisistä puuttomista aukeista tullut globaali tuulten ja myrskyjen voimistaja.

Varmaankin laajasti myönnetään että kun kovakin tuuli kohtaa monimuotoisen metsän jossa on joka kohdassa metsän korkeutta erikokoisia ja lajisia puita oksineen, lehtineen ja havuineen - niin siinä on oksiin ja lehtiin sitoutuneena niin paljon joustavaa vastaenergiaa tuulelle - että se metsä taltuttaa ja pysäyttää tuulta ja suojelee metsää tuulen tuhoilta.

Kun sen sijaan puupellosta puuttuu nuo välikerrokset ja siksi puupelto on hyvin altis myrskytuhoille niin että yksikin myrskypäivä kaataa hehtaaritolkulla puupellon puita tuulensuuntaiseksi rungoiksi maahan.

Nyt me tiedämme myös sen että kun lämpimät ilmat tuli aiemmin suhteellisen vähätuulisena esimerkiksi Suomeen enemmänkin kasvavana auringonlämpönä - niin nykyisin lämpimät ilmat tulee vaakasuorana jatkuvana kovana tuulena kaukaakin Afrikasta asti.

Vaikuttaa siltä että tuulet ovat globalisoituneet omaksi jatkuvien kovien tuulten ilmiökseen jota mikään ei enää niitä hillitse kuin ennen.

Kun siis maapallolla on avohakattu valtavia puuaukeamia - eli viety elolliselta luonnolta tuulta ja sen energiaa sitovaa voimaa.

Niin onko hakkuuaukioista tullut siten tuulten kiihdytysalusta jotka vahvistaa tuulisuutta niin että maanpintaa puskevan tuulen energia ulottuu myös pilvikerroksiin niin - että ne laukaisevat pilvikerroksista syöksyvirtauksia.

Siis sitä energiaa kun kylmä ilma syöksyy alaspäin maanpintaan jossa se saa vapaasti edetä ettei metsät sitä pysäytä joka tuuli taas laukaisee syöksyvirtauksia.

Eli olisi syntynyt hakkuuaukioiden vahvistamana maanpinnan tuulten ja syöksyvirtausten toinen toistaan vahvistava kiihtyvä kierre joka näkyy myrskyjen lisääntymisenä ja voimistumisena.

Jos tämä teoria pitää paikkansa - niin kieltämällä puupellot ja avohakkuut nyt on myrskyt taltutettu siedettävälle tasolle globaalisti 20 vuodessa kun metsien viherkerrokset maasta puunlatvoihin on jo kasvanut tuulten taltuttajiksi asti.


Ps. Tämä tarkoittaa myös että isoja viljelypinta-aloja pitäisi katkoa pienemmiksi kapeiden puukaistaleiden avulla joiden alla olisi niittykaistaleet kukkineen hyönteisille ja hyönteiset taas linnuilla jotka voi pesiä niittykaistaleiden puissa - mikä suurenmoinen monimuotoisuustehokas kokonaisuus.

Lisäksi niittykaistaleet sitoo ja estää lannoitteiden valumisen ojiin ja sitä kautta meriin asti.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat