Metsien suojeluun on ratkaisu - maksetaan metsätaloudelle avohakkuukiellon vuoksi jatkuvaan kasvuun siirtymisestä siirtymäkorvausta

Metsien suojeluun on ratkaisu - maksetaan metsätaloudelle avohakkuukiellon vuoksi jatkuvaan kasvuun siirtymisestä siirtymäkorvausta sen verran vuodessa kuin noin kertyvä hiilinielu vähentää uhkaavaa hiilinielusakkoa.


 Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Paula Lehtomäki sanoo - että Suomen metsien tarpeellinen suojelu monimuotoisuuden tuhoutumisen ja lajikadon takia - täytyy sovittaa yhteen metsätalouden kansantaloudellisen merkityksen suhteen yhteen.

On kvalitatiivisesti jopa selvää - että jo puupelto  ja tietenkin etenkin myös avohakkuu on laadullisesti niin räjähtävä muutos metsässä - että se tuhoaa muutamissa päivissä avohakkuussa kerralla hakkuualan kaikki monimuotoisuus- ja lajiensuojeluarvot niin perusteellisesti että ne ei nouse siitä vuosikymmeniin.

Siksi mikään puhe metsän monimuotoisuuden ja lajien suojelusta on vailla mitään realismipohjaa ja tyhjää sanahelinää nykyisillä tehometsätalouden menetelmillä.

Siksi on siirryttävä metsän laadullisesta avohakkuutuhosta metsänhoidon suhteellisempaan tapaan.

Avohakkuisiin johtavat puupellot ja avohakkuut on kiellettävä ja siirryttävä jatkuvan kasvun metsänhoitoon.

Metsäala on yleisesti ottaen perso rahalle yli kaikkien muiden arvojen. Se on nähty vuosikymmeniä.

Tämän persouden röyhkeys on nyt äärimmillään siinä - että kun yhteiskunta - eikä metsäteollisuus - maksaa siitä että metsäteollisuus tuhoaa hiilinielut - niin metsätalous käyttää tilannetta hyväkseen tuhoamalla entistä kiivaammin hiilinieluja yhteiskunnan maksaessa sen seuraukset.

Tästä umpisairaasta epäeettisestä tilanteesta on ulospääsy - tosin oksettava sillä metsätalous, ikuinen veräjän alitse luikertelija, pääsee taas kerran vastuustaan kuin koira veräjästä.

On olemassa sekä luontoa, kansantaloutta että metsäalaa hyödyttävä ratkaisu.

Kun hiilinielun valtio kuitenkin maksaa niin tehdään näin.

Metsätaloudelle maksetaan siirtymäkorvaus siitä että se siirtyy koko maassa jatkuvan kasvun menettelyyn - kun avohakkuut ja puupellot kielletään koko maassa lailla.

Rahat tähän maksuun saadaan vuosittain siitä kun avohakkuiden välitön kielto alkaa heti nostaa hiilinieluja ja vähentää samalla uhkaavan hiilinielusakon määrää.

Joten tässä voittaa kaikki.

Nyt pitää mennä pesemään kädet - sillä metsätaloutta käsitellessä on kuin olisi niljakasta kiemurtelevaa madetta käsissään pyöritellyt.

Hyi helvetti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin