On otettava realistisena mahdollisuutena että sähkön tuottamisen arvoketjuissa saatetaan manipuloida sähkön hintoja tekaistuilla hinnoilla ja sopivasti sähkön alituotantoon aikataulutetuilla huolloilla.

 On otettava realistisena mahdollisuutena että sähkön tuottamisen arvoketjuissa saatetaan manipuloida sähkön hintoja tekaistuilla hinnoilla ja sopivasti sähkön alituotantoon aikataulutetuilla huolloilla.

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000010713661.html

Lisäksi pitää kysyä miten on mahdollista että joku isokin vika voi aiheuttaa kaikkia sähkönkuluttajia koskevan valtavan hintapiikin.

Kun suurenkaan vian reaalinen hinta ei voi mitenkään olla sen suuruinen mikä valtava rahasumma valtavilla hintapiikeillä valtakunnallisesti kerätään.

Jos olisi niin sehän kertoisi että sähköntuotanto on massiivisesti pysyvästi tappiollista - jota ei taas taida kertoa sähköyhtiöiden jakamat osingot.

Joka taas kertoo että sähkömarkkinoilla on sekä tekaistua manipuloitua hintaa että huijaamista ja että sen järjestelyssä viranomaistenkin on täytynyt olla mukana.

Joka taas tarkoittaa sitä että sähköntuotannon arvoketju on pengottava ja mentävä raskain petossyyttein oikeuteen jos aihetta ilmenee.


Ps. Yksityisten ihmisten talous perustuu ennustettavuuteen joka joillakin ei kestä nopeita rajuja kulumuutoksia.

Kun siihen suhteutetaan iso kuluerä sähkö - ja jos sähkön hinta heilahtelee rajusti - se suorastaan kaataa monen talouden.

Ja se että yksityistaloudet ovat vaikeasti ennustettavissa tilassa on kansantaloudelle suuri haitta tuottaen valtavasti jo sekundaarikuluja niin yhteiskunnalle kuin ihmisillekin.

Jos sähkön hintaheilahtelu on sähköarvoketjun manipuloimaa on se rikos sekä kansantaloutta että yksityisiä ihmisiä kohtaan - jotka oikeutetusti voivat sekundaarihaittojen kustannuksia myöten vaatia korvauksia.

Jos viranomaiset ei toimi asiassa on heistä tehtävä kantelu ja asetettava syytteeseen oikeudessa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat