Bisneksillään vaurastuneet eivät ole löytäneet vielä tätä - suureelliset aineettomiin arvoihin investoinnit ruohonjuuritasolla

 Kun vaurastuneet hakee itselleen hyvänteon tunteen tuottavaa investointi- tai lahjoituskohdetta - he säännönmukaisesti putoavat näihin kahteen toiseen tai molempiin kategoriakuoppaan.

1. Investoinnin täytyy kohdistua teknologiaan - aineettomat arvot ei kelpaa

2. Sen pitää olla suureellista korkeatasoisen näyttävää - laajat ruohonjuuritason investoinnit tai lahjoitukset ei kelpaa


Aineettomat arvot yhteiskunnan ja sivilisaation ydinolemuksena on aivan yhtä lailla joka paikassa kuin on psykologiakin - verrattuna teknologiaan - jota ei ole joka paikassa. 

Semmoista asiaa ei maailmassa ole - jossa ei ole psykologiaa - joka on joka paikassa yhtä tärkeää kuin vesi on kaiken elollisen elimistössä - esimerkiksi vastasyntyneen ihmisen painosta 75 % on vettä - lihaksikkaan miehen elimistöstä 60 % ja elimistöltään kuihtuvan vanhuksen 40 %.

Silti me olemme sitä mieltä että teknologiasta pitää puhua yhä enemmän - psykologiasta yhä vähemmän.

Aineettomat arvot on arvokokonaisuus jossa ilmenee ihmisen psykologian tavoitteellisuus kohti hyvää - useinmiten vain kohti omaa hyvää - harvemmin niin paljon kohti yhteistä hyvää ihmisten yksilöllisen hyvään pyrkimyksen mukaan lukien ja ymmärtäen kuin mitä minun toimintaani ihmisenä liittyy - sharing is caring. Ihmisten pitää antaa hyvää halutessaan toisille hyvää.


Varakkaat voisivat siis aineettomiin arvoihin - kunhan he ensin aineettomat arvot löytävät ja ymmärtävät -  pyrkimyksessään investoida tai lahjoittaa - ihmisten psykologisen hyvinvoinnin kasvuun. Ruohonjuuritasolla.

Siis - investoida tai lahjoittaa ihmisten psykologiseen hyvinvointiin aineettomana arvona.

Mutta myös kulttuuri voisi olla sitä.

Yksi esimerkki olisi investoida tai lahjoittaa aineettomiin arvoihin ruohonjuuritasolla siten.

Että kun huomasin että aktiivisille kulttuurin harrastajille - ilmeisesti missään päin maailmaa - ei rakenneta rakennuksia sosiaaliseen tapaamiseen, yhdessä tai yksilöllisesti harrastamiseen ja myös verkostoitumiseen - josta voi seurata vaikka mitä hyvää. Mutta myös että aktiiviset kulttuurinharrastajat voivat järjestää jameja, bileitä, eri kulttuurin lajien tapahtumia joita ihmiset voi tulla seuraamaan. 

Ihan samalla tavalla kun tavalliset ihmiset tulee karaokebaareihin kuuntelemaan kun ihmiset laulavat karaokelauluja.

Tämmöinen aktiivisen kulttuurin ja sosiaalisuuden kohtaaminen ei tapahdu tässä maailmassa nykyään missään muualla kuin karaokebaareissa. Ruohonjuuritasolla - ilman rahastavia välikäsiä. 

Aktiivisen kulttuurin ja sosiaalisuuden kohtaamista ei ole missään kaikille samalla tavalla tarjolla kuin on nurmikoita puistoissa niistä nauttia. Aktiivista kulttuuria+sosiaalisuutta vapaana arvokombinaationa ei taida olla missään valtiossa maailmassa myöskään niin että sitä aktiivisesti edistettäisiin.

Kertokoon media jos sitä on vapaasti tarjolla jossain kuin ruohokenttiä puistoissa.

Se on ällistyttävää - miten semmoinen sivilisaation korkean aineettomien arvojen tason katvealue on ylipäätään voinut edes syntyä.


Jos en nyt ihan väärin ennusta - niin tämä blogini jälkeen alkaakin yhtäkkiä löytyä rahaa tällaisiin aidosti vapaan kulttuurin harrastamisen sosiaalisuuden ruohonjuuritason tilojen järjestymiseen.

Ja hyvä niin jos tapahtuu.

Väitteeni myös on että niistä tulee ykkösluokan sosiaalisia viihtymiskeskuksia kaikille.


Niin - edullisimmillaan lämpimissä maissa se voi olla pelkkä auringolta ja sateelta suojaava laaja aurinkokennokatos - joka saa kaiken käyttöenergiansa aurinkokennoista.

Ei maksa paljon rahaa ja vaivaa - ja taattu suosio.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat