Nyt Intia on tehnyt sen arvoaskeleen jota siltä odotettiinkin

 Nyt nähtäväksi jää minkälaista päättäväisyyttä Intia osoittaa ollakseen suuri rakentava tekijä geo- ja turvallisuuspolitiikan eettiseksi tervehdyttämiseksi lännen kanssa.


https://yle.fi/a/74-20038223


Peli on nyt avattu.

Ja intialaiset taitaa olla ulkomailla enemmän kansainvälisiä kuin leimallisesti intialaisia.

Se aiheuttaa Intian sisällä muuttumispainetta.

Minulle tulee jatkuvasti Modin kansliasta emaileja joissa kerrotaan kovasti Modin saavutuksista, saa kuvan aika kuvainpalvovasta systeemistä, jossa on painopistettä paljon historiallisissa asioissa mm katkeruutta brittejä kohtaan ja perinteiden muistamista. Mutta toisaalta Modin johdolla reipasotteista kv kilpailuhenkistäkin - vaikka se ei ole päällimmäisenä - uudistumishalua ja kykyä ja aikaansaamista jota tyyliä ei Suomessa ole koskaan tainnut näkyä.


Yleisvaikutelmana jääden - Intia hakee identiteettiä kv areenoilla. Eikä se ole hyvä jos se on rusinat pullasta poimintaa tyyliin sillä saamme vahvan identiteetin maailmassa - eikä sillä ninenomaan saa arvostettua identiteettiä maailmalla. Pitää osata niin rakentaa kuin vahvistaakin kv arvopohjaa - ja vielä ei ole tiedossa kykeneekö Intia Modin johdolla siihen.

Tätä Intian identiteettiepävarmuutta pitää ymmärtää ja auttaa kasvamaan kv sen tason hyväksi maaksi kuin sillä olisi maailman väkirikkaimpana maana sekä mahdollisuus että jopa velvollisuus.

Kyllä pahuutta viljeleviä suurvaltoja riittää. Eikä Intian tarvitse siihen sortua. Siinä Suomikin voi olla jossain muodossa auttamassa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat