Länneltä puuttuu kokonaan suoraan valtiopäämiesten alaisuudessa toimiva geopoliittinen strategiaelin

 Jussi Vaarala. Most unique international - wide dynamic strategic innovations creator. Tarjolla ehdokkaaksi Suomen presidentinvaaleihin.



Länneltä puuttuu kokonaan suoraan valtiopäämiesten alaisuudessa toimiva geopoliittinen strategiaelin


Joka - kerää - arvioi - luo dynaamisen kokonaiskuvan - sekä geopoliittisesti - että sotilaallisesti - antaa siihen oman luovan näkemyksensä jos sellainen syntyy.

Esittelee ja antaa ehdotuksia perustellen valtionpäämiesten kokoukselle - jotka vie sitten julkisuuskelpoiset asiat omille poliittisille elimilleen.

Strategiaelimeen kuuluisi elintä vetävä puheenjohtaja - sotilasasiantuntijoita ja geopolitiikan asiantuntijoita. Ja ikäänkuin Suomen hallituksen muodostajan tapaan kutsuu kuultavaksi eri alojen asiantuntijoita kunkin kyseessä olevan geopoliittisen tai sotilaallisen tilanteen mukaan.

Nyt tällainen toiminta on ihan hajallaan. Eri valtioissa - jos niitä on edes sielläkään.

Kukaan tai mikään ei koordinoi ja innovoi geo- ja sotilaspoliittisia asioita lännessä - valmiudella joka olisi instituutiorakenteellisesti nopea, valmiiksi olemassa, joka kykenisi, nopeaan analyysiin, nopeisiin kokoaviin multi-innovatiivisinkiin näkemyksiin.

Seurauksella - että kun sellainen puuttuu.

Niin lännen toiminta on puoli vuotta aloitteissaan ja ratkaisuissaan koko ajan jäljessä liki kaikissa tilanteissa. 

Niin että lännen hitaasta reagoinnista seuraava  edellisestä tilanteesta johtuva tilanne - jota länsi yrittää ratkaista - on jo aluillaan - kun länsi saa ratkaistua vasta edellisen tilanteen.


Hyvänä esimerkkinä se - että kun länsi ei lähettänyt jo joulukuussa satoja panssareita Ukrainalle kun maa oli jäässä - niin Ukraina ei voinut tehdä panssariläpimurtoja tuolloin heikommin miinoitetussa maastossa - ja kun Venäjä tajusi että se joutuu puolustusasemiin - niin kelirikon aikana se kaivoi vahvat puolustusasemat ja levitti joka paikkaan miinoitukset - joka vei lännen myöhässä lähettämiltä panssareilta tehon.

Ja nyt yrittää Ukraina suurella vaivalla jalkaväellä korjata sen - jonka lännen hitaus ja koordinoimaton saamattomuus sai aikaan.

Niin että nyt voitaisiin hyvässä lykyssä olla päättämässä sotaa syksyyn Ukrainan talvisten panssariläpimurtojen ansiosta. 

Mutta lännen strategisen ja taktisen kyvyttömyyden vuoksi niihin panssariläpimurtoihin valmistaudutaan vasta nyt - ja sodan lopettaminen on siirtynyt ehkä vuodella eteenpäin - ja samalla on saatu Venäjälle annetun - lännen saamattomuudellaan sille turvaaman - työrauhan vuoksi - vielä lisäriesaksi eskalaatioriskitkin - joihin niihinkin suhtautuminen on kunnolla koordinoimatonta.

Lännellä pitää siis olla rauhan tai puolirauhan ajan strateginen elin - joka toimii ikäänkuin sota-ajan elimenä - mutta rajatuin sotilaallisin tai asetoimitustoimin.

Joka valmistelee valtionpäämiehille nopeita tilannekuvia ja ratkaisumalleja kaikissa tilanteissa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat