Sotilashenkilöiden "jossain vaiheessa Ukrainan täytyy sotia oikein" turhautuminen.

 Sotilashenkilöiden "jossain vaiheessa Ukrainan täytyy sotia oikein" turhautuminen.


Että jossain vaiheessa Ukrainan täytyy - täytyy mitä - sotia oikein - niin kuin koulukirjoissa on opetettu. 

Että Ukraina sotii nyt väärin.

Mutta jos maasto on peltoja ja niiden välissä metsäkaistaleita ja teitä. Ja niissä pelloissa ja teissä miljoona miinaa.

Niin sehän jos mikä on väärin sodittua että sinne painetaan kaikki länsipanssarit miinoihin tuhoutuneena.

Mutta sekö olisi oikeaa sotimista ja oikea häviö.

Ja se väärä häviö että Ukraina menee jalkaväellä joka paikkaan - joka on tehokasta koska yksittäisiä sotilaita ei saa hengiltä maastosta tykeillä, ei hävittäjillä, ei helikoptereilla. Vaan vain jalkaväellä ja venäläiset on surkeita siinä. Ja jos siitä tulee häviö - niin se on väärin sodittu.

Ja unohdetaan se - että siinä häviössä jäi ne panssarit ehjäksi.

Ja kun Ukrainan jalkaväki puskee venäläisiä pois ja samalla raivaa miinoja - niin siitä tulee se aukko tai ne aukot - joita myöten panssarit painaa sitten 80 km/h Mustallemerelle saakka.

Nämä lännen rahoittajia edustavat koulukirja sotilasasiantuntijat - eivät sen sijaan käännä katsetta strategiseen mokaan. Etteivät lännen poliitikot antaneet Leopardeja silloin kun maa oli jäässä jolloin se kantoi hyvin ja olisi miinoittaminenkin työläämpää.

Ja kun niin ei tehty niin tuli rospuuttoaika - ja Venäjän tajutessa että se joutuu puolustusasemiin - niin se kaivoi puolustusasemat ja levitti miljoona miinaa.

Vain siksi - ettei lännen poliitikot ja kenraalit sanoneet joulukuussa jo - että nyt heti satoja Leopardeja ja Challengereita että Ukraina pääsee rynnäköimään läpimurtoihin.

Se että Ukraina joutuu nyt sotimaan noin jalkaväki edellä ja hitaasti - onko se muuten hitaasti kun 200 km on merelle ja on edetty 2 km parissa viikossa. Sehän on jo prosentti.

Ja nämä meidän sotilasasiantuntijat isoimpia kenraaleita myöten eivät kurkku suorana huutaneet joulukuussa että nyt panssareita heti - ja osoitti että eihän he osaa olosuhteiden mukaista sotaa vaan leikkii simulaatiosotatietokoneillaan sitä "oikein sodittua sotaa" ja sitten saatana vaatii että nyt lopultakin pitää ukrainalaisten ajaa panssarit miljoonaan miinaan niin olisi sodittu oikein.

Oikein vituttaa että minä olen sentään vain entinen jalkaväen reservin luutnantti - ja näen näköjään paremmin Ukrainan sodan realiteetit kuin nippu lännen kenraaleita ja kaikki lännen valtionpäämiehet yhteensä.


En ole yhdeltäkään kenraalilta tai alemman tason ammattisotilaalta tai asiantuntijalta kuullut tuota analyysia mitä juuri tuossa sanoin. Ja sitten siellä odotetaan Ukrainalta panssari-itsetuhoisia hyökkäyksiä venäläisten miinakenttiin.

Olisivat sentään nyt niin fiksuja että varustaisivat ukrainalaista jalkaväkeä kaikin tavoin tiedustelutietoa myöten - että missä, miten ja kuinka paljon venäläisten asemia ja sotilaita on - että ukrainan jalkaväki saa ne tuhottua. Ja missä on heille nopeat sähkömoottoripyörät joilla he voi nopeasti rynnäköidä kun miinoista raivattu reitti on selvillä.  Ei niitäkään mikään valtio ole Ukrainalle lähettänyt. Nehän painaa pitkin peltoja läskirenkailla sata kilometriä tunnissa. Nehän on kahdessa tunnissa Mustallamerellä kun reitti on selvä. Ja ukrainalaisten erikoisjoukkojen kynsissä venäläinen jalkaväki on joka paikassa altavastaajia. Ja moottoripyörässä kulkee useita panssarintorjuntaohjuksia kuin tyhjää vaan.

Oikein vituttaa että entisen reservin luutnantin pitää lännen kenraaleille kertoa mitä niiden pitää tehdä. Mitä ne osaa jos ei tätä vähää.

Näyttää siltä teknologiaihasteisuudessaan että kenraalikunta on unohtanut että hyvä jalkaväen sotilas on täys piru taistelukentällä.


Ja että se jalkaväki on täysin aliarvioitu asia - etenkin nyt kun se on Ukrainan suurin vahvuus kun talvella mokattiin läpimurron mahdollisuudet kun ei annettu heti satoja panssareita.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat