Mitähän nyt Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja tarkoittaa - että uutistilanteethan pitää seurata loppuun saakka

 Mitähän nyt Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja tarkoittaa - että uutistilanteethan pitää seurata loppuun saakka

Mikä on ero uutisella ja uutistilanteella.

Onko uutistilanne jatkettua uutista - kuin mehu jota laimennetaan jatkuvasti kunnes se ei maistu enää mehulta vaan pahanmakuiselta etten sanoisi pilaantuneelta vedeltä  - että uutista ruokitaan niin kauan kun joku särmä siitä ihmisiä kiinnostas - lue: että se myy.

Eli - onko uutistilanteen katsominen loppuun pohjimmiltaan sitä että lehdellä on joka päivä sama sivumäärä ja sama työntekijämäärä - jota kokonaisuutta pidetään väkisin hengissä sillä että keksitään tyhjästä uutisia.

Media ei siis tee uutistyötä - se tekee median palstojen täyttötyötä - väkisinkin vääntämällä.

Onko siis media Suomessa yliresurssoitu - analogisesti - kuin metsäteollisuuden tehdas joka on liian suuri sen takia että se ei saa mistään puuraaka-ainetta niin että sen pitää yliharventaa ja kaataa pelkkää riukupuutakin selluksi.

Onko meillä siis liikaa mediapalstoja - joita sitten pidetään valtion toimesta alv alennuksella väkisin pystyssä - niin että kun muualla kuten lääkkeissä alv nostetaan niin sehän tarkoittaa että yliresurssoitua alennetun alvin mediaa pidetään hengissä sillä että sairaat ihmiset joutuu karsimaan lääkkeitä median yliresurssien takia.

Onko siis Suomen media yliresurssoitu - ja Orpon hallitus niin hölmö että se ylläpitää sitä alennetulla alvilla. 

Ostaa kansalle alv alennuksella turhia median palstatiloja turhia uutisia varten.

Joita rakennetaan uutistilanteiksi tekemällä mm Marinista väen vängällä turhanaikaisia uutisia.

IL:

"Hyvönen muistuttaa, että jos jotain yksityiselämänsä osa-aluetta avaa positiivisessa valossa, niin täytyy varautua myös siihen, että kyseistä aluetta voidaan avata myös epämiellyttävämpien asioiden osalta.

– Sanotaan nyt vaikka, että jos sieltä tulee jotain, jolla on kytkentä pääministeriaikaisiin tapahtumiin ja uutisointeihin, niin ne uutistilanteethan pitää seurata loppuun saakka.

Aika näyttää

Hyvösen mukaan on vaikea sanoa, minkälaiseksi Marinin asema julkisuudessa tulee muodostumaan."


Ps. Onko nyt sitten niin että median alv alennuksella valtio puuttuu markkinoihin niin että markkinatalous ei karsi terveesti kannattamattomia liikoja medioita mediakentältä ulos.

Ja näin ollen valtio tukityöllistää medioita ja toimittajia - sairaiden lääkkeiden saamisen vaikeutumisen hinnalla - nostaessaan lääkkeiden alvia mutta ei median alvia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat