Juuri näin kuin Viron pääministeri Kaja Kallas sanoo - Venäjä ja venäläiset aiheuttajana joutuu maksamaan Ukrainan tuhot

Eikö se ole aika eettisesti pervertti ajatus - että kun lännen veronmaksajat maksavat paljolti Ukrainan aseet - niin joutuisivat vielä maksamaan jälleenrakennuksenkin - eikä Ukrainan tuhoaja Venäjä ja venäläiset maksaisi mitään.


Juuri näin kuin Viron pääministeri Kaja Kallas sanoo - Venäjä ja venäläiset aiheuttajana joutuu maksamaan Ukrainan tuhot.


Ei mikään EU:n periaate saa ylittää sitä.


 Yle

" Brysselissä vieraileva pääministeri Kaja Kallas kertoo Viron valmistelevan kansallista lainsäädäntöä Venäjältä takavarikoitujen varojen ohjaamiseksi Ukrainaan.

– Olemme löytäneet juridisen mallin ja uskon, että tarvitsemme sellaisen myös Euroopan tasolla, Kallas sanoi tavatessaan toimittajia eilen Brysselissä.

Viron mallia voisi Kallaksen mukaan soveltaa myös muissa Euroopan maissa. Tämä lähettäisi Venäjälle selkeän viestin siitä, että aiheutettujen tuhojen mukana tulee myös lasku.

Samalla EU-maiden veronmaksajille tehtäisiin selväksi, että Ukrainan jälleenrakentaminen ei ole yksin heidän harteillaan.

– Miksi meidän veronmaksajien olisi maksettava tuhoista, joita emme itse ole aiheuttaneet? Venäjä tuhoaa Ukrainaa joka päivä, siksi heidän olisi myös maksettava, Kallas sanoo."

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat