Tässä blogissa pääset lukemaan käsikirjoituksen todellisen nykyhetken historialliseen draamaan jos olen oikeassa

 


Tässä blogissa pääset lukemaan käsikirjoituksen todellisen nykyhetken historialliseen draamaan jos olen oikeassa.

Niin että päätäsi ihan huimaa.

No niin - nyt lähdetään

Onko niin että venäläiset ovat näiden asioiden kahleissa


1. He eivät ole oppineet ottamaan vastuuta - näyttävätkö venäläiset puhuvan yhteiskunnasta ja vallasta "he" merkityksessä - siis emme "me" tai "minä" joka on suomalaisille itsestään selvää.

Venäläiset eivät uskalla sanoa mistään mitään - koska pelkäävät - ja antavat siksi vallan "heille" - ja päätyvät usein vielä sanomaan - katsotaan mitä viranomaiset päättää. 

Joten venäläiset olisivat hyvin viranomaiskuuliaisia. Näennäisesti.

Tässä suhteessa olen hämmästellyt Putinin lainsäätämiskoreografioita - että kun hän haistattaa kv laeille ja sopimuksille mennen tullen - niin hän tämän tästä säätää lain toisensa perään kaikenlaisille asioille.

Ikäänkuin Venäjä olisi lainkuulianen valtio jota Putin hienosti hallitsee - jossa usein putoilee väärin sanoneita päättäjiä hotellin ikkunoista. Kauhun dramaturgiaa laillisuuden teatterissa.

2. Toisaalta venäläiset näyttää ärtyvän kun Venäjän sisäisiin asioihin puututaan - että se kaikkineen on kuitenkin "meidän Venäjä". Vaikka se on monilla mittareilla mitattuna kauhea paikka. Heidänkin mielestä.

Onko siis venäläisille "meidän Venäjä" - itse en sanoisi että tämä on minun Suomi jos asiat menisivät täällä noin kauheiksi kuin Venäjällä - siis sen vuoksi noin koska he eivät edes uskalla ajatella että muukin voisi olla mahdollista - jos ajattelisivat edes niin - "he" tuolla  eivät pysyisi siellä vaan tulisivat viranomaisina rankaisemaan heitä. Kotiin asti. Siperia opetti venäläiset sukupolvet tehokkaasti

Eli he olisivat täydellisesti pelon kahleissa.

3. Ovatko venäläiset niin ajattelevia että muut ovat toisarvoisia ja he ensiarvoisia ja siksi muita saa kohdella toisarvoisesti jos "he" viranomaiset ovat antaneet siihen luvan.

Ja ovat niin pelon vallassa että jos Putin on sanonut että ukrainalaiset ovat natseja - niin hekin sanovat niin julkisesti - mutta ei siksi että ajattelisivat niin - vaan siksi että pitäisivät "heidät, nuo viranomaiset" loitolla heidän elämästään.

Jolloin venäläiset eivät ole poliittisia ollenkaan - he vain pelkäävät. Ja pelko on pahin keino viedä politiikka politiikasta - yhteisten asioiden hoito meiltä. Kun ei ajattele eikä sano mistään mitään - korkeintaan toistaa diktaattorin ajatuksia. Niin on vienyt itseltään oikeuden politiikkaan.

Venäläiset eivät edes siis tietäisi mitä haluavat - kun heidän ainoa tavoitteensa on se ettei tarvitse pelätä kun pitää politiikan ja viranomaiset loitolla. Siksi he eivät ole mistään mitään mieltä - vaikka oikeasti ovatkin.


Jos tämä on todellisuuden kuvaus - niin Prigozhinhan teki kapinaryntäyksellään venäläisten historian merkittävimpiin kuuluvan teon.

Ja - kuin taikaiskusta lähinnä typerykseltä vaikuttanut Lukasenka onkin yhtäkkiä ihan toinen mies.

Avasiko Prigozhinin historiallinen temppu uhmata Putinia - joka oli täysin valmistautumaton asiaan ja sen mahdollisuuteen - ja meno Valko-Venäjälle sen seurausta - että yhtäkkiä Lukasenka - entinen marionettipelle - onkin noussut vastustamaan Putinia. Ja että hän ainakin kuvittelee - ellei se sitten ole totta ja jopa suunniteltua. Että Prigozhin ja Wagner meneekin Valko-Venäjälle. Että se olikin Prigozhinin ja Lukasenkan yhteinen juoni. Ja Lukasenka otti Prigozhinin hoiviinsa Putinin typerästä huomasta - tapahtui isänmurha ja tuli ottoisä paikalle.

Ja he yhdessä alkavat kaatamaan Putinin valtaa - ja Prigozhin pyrkiikin Putinin paikalle.

Ja onko Valko-Venäjällä olevat ydinaseet muuttuneetkin Lukasenkan ja Prigozhinin aseiksi Putinia vastaan . Että taktinen ydinaseuhka suuntautuukin nyt Kremliä kohtaan.

Että Prigozhin itse asiassa päätti että Putin pitää kaataa ja sai uinuvan Lukasenkan rinnalleen juoneen.

Mutta kuinka vain onkin - niin selvää on jo nyt että langat karkasi Putinilta kuin hevosvaljakon kaikki suitset ajajan kädestä.

Seuraava draama onkin - kuka Kremlistä nousee seuraavaksi häpäisemään Putinia.

Lukasenkakin voi nyt laskea että Wagnerin kanssa kaveraaminen takaa sen että Putinilla ei ole mitään voimia panna Lukasenkaa aisoihin.

Draamahan voi mennä jopa siihenkin että Valko-Venäjä itsenäistyy ja näyttää keskisormea - ja lähtee auttamaan Ukrainaa ajamaan Venäjän ulos Ukrainasta. Ihan totta. Kaataakseen Putinin todella perusteellisesti.


Että semmoinenkin soppa näistä aineksista on mahdollista keittää.


Aikamoisen draaman mahdollisuuden sainkin paljastettua analysoimalla venäläisten poliittisen olemuksen.


Veikkaukseni on - koko Venäjän ja Kremlin kauhugalleria menee Prigozhinin hullunrohkean tempun laukaisemana niin uusiksi ja vauhdilla että on vaikea perässä pysyä.

Eikä asiassa ole Suomella ja lännellä ole mitään hätää - miksi - siksi että viha suuntautuu ja laukeaa Prigozhinin urotyön vuoksi sinne minne sen kuuluukin suuntautua, Venäjään ja Kremliin itseensä.


Nyt alkaakin tapahtua - eikä melkein.

Jos tavoitin nyt aidot dynamiikat.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat