On tärkeää tutkia - miten ihminen voi luoda matalia kynnyksiä - jotka ylittämällä luonto itse lähtee parantamaan itseään


On tärkeää tutkia - miten ihminen voi luoda matalia kynnyksiä - jotka ylittämällä luonto itse lähtee parantamaan itseään


 Eli - mikä on se jopa yksittäisen ihmisen tekemä riittävä teko kunkin luonnon moninuotoisuusongelman suhteen - josta luonto alkaa jatkamaan omin voimin itseään parantaakseen.


Vaikea sanoa onko tuo projekti sellainen.

https://yle.fi/a/74-20037231

Mutta minusta on äärimmäisen tärkeää että sitä luonnon elvyttämisen minimikynnystä etsitään - ettei mennä vahingossa tekemällä luonnon puolesta liikaa ja ehkä jopa häiritä tai  jopa tuhota monimuotoisuutta.

Luonnon monimuotoisuushan kehittyy ajan kanssa - ei ihminen kaiketi voi sitä kaikin luonnon nyanssein nopeasti istuttaa. Vaikka niitä riittäviä kynnyksiä voi nopeasti luoda.

Käsittääkseni tästä monimuotoisuuden minimiauttamisen asiasta ei ole lainkaan puhuttu - esimerkiksi yksittäisen ihmisen kohdalla - miten yksittäinen ihminen voisi luoda minimikynnyksen monimuotoisuudelle josta luonto itse voi jatkaa. Esimerkiksi pölyttäjien elämän turvaamiseksi.

****

Ps. Huom. Minä julkaisin tämän jo tunnin päästä persujen ja vvm petosepäilyn blogin jälkeen Uuden Suomen Puheenvuoro -blogialustassa. Se ei ansaitse tuntia enempää huomiota - tämän blogin asian painoarvoon verrattuna.


Pitää sentään osata erottaa selkeästi tärkeät asiat - myös uutisajan antamiseksi eri aiheille.


Persukansanedustajan puheenhan voisi nopeuttaa arvonsa mukaiselle alustalle tik tok aikamoodiin.

Ps2. Ylen juttu on monessa mielessä kyseenalainen. Sen teki Jesse Mäntysalo joka on ilmeisesti Ylen rikostoimittajia - mutta silti hän ei näe - että puheessa olevassa esiinostamassani kohdassa joko valtiovarainministeriö tai kansanedustaja valehteli.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat