Viisi erittäin kovaa kysymystä Suomen politiikalle, hallinnolle ja tieteen tulosten käytölle


Onko Suomi valheiden ja tarkoitushakuisten manipulaatioiden maa - jossa puolueet kaikki mukaan lukien ovat sekä objekteja että subjekteja.


Viisi erittäin kovaa kysymystä Suomen politiikalle, hallinnolle ja tieteen tulosten käytölle

 1. Jos valtionvarainministeriön tiedoissa - joihin Orpon hallitus nojaa - ei ole dynaamista käsitettä - työttömän työllistymiskyky johon kuuluu myös niin mielenterveys kuin pitkäaikaistyöttömyysuupumuskin, ulkoinen olemus ja sosiaaliset kyvyt - ja sille vastineena dynaamista käsitettä - yritysten työllistämiskyky, johon kuuluu myös halu ottaa työhön ulkoisesti ja työ- ja elämänkokemukseltaan vajaatyökykyisiksi ainakin kuukausiksi, puoleksi vuodeksi tai vuodeksi arvioitavissa olevia työnhakijoita - ja noiden käsitteiden työllistymiskyky ja työllistämiskyky kohtaamista ja tutkimusta niistä.

Niin Orpon hallituksen linja leikata tukia työttömiltä tukia heitä työllistääkseen - on sekä objektiivisesti, realistisesti että eettisesti täysin tyhjän päällä.


2. Jos ykköskohdan ollessa totta kokoomus on luottanut valtiovarainministeriöön - varauksetta - ristiintarkistamatta vvm:n teesejä muilla tutkimuksilla.

On kokoomus paitsi laiminlyönyt tieteen poliittisen käytön perusvaatimuksen ristiintarkistaa tutkimustuloksia eri lähteistä - niin myös antanut valtionvarainministeriölle taloudellisen totuuden jumalan arvon.

Jolta pohjalta pitää kysyä - onko kokoomus ollut paitsi tieteellisesti naiivi - niin myös antanut valtionvarainministeriölle sitä ainoana totuutena pitäen - mahdollisen vallan manipuloida kokoomusta sen kritiikittömän vvm-uskon varassa.

Seuraava kysymys kuuluukin - onko valtionvarainministeriö manipuloinut tarkoitushakuisesti kokoomusta ja muita puolueita.


3. Kuinka yleistä Suomessa on - että Suomessa valitaan tieteellisiä tutkimustuloksia sen mukaan miten ne sopii omaan ideologiaan.

Ristiintarkistamatta muilla tieteellisillä tuloksilla pitääkö tulokset ja miltä osin paikkansa.


4. Onko Suomi tuota kautta menettänyt kosketuksen - objektiivisuuteen - päätyen tarkoitushakuisuussubjektiivisuuteen - seurauksella - että Suomessa ei riidellä ollenkaan totuuksista vaan valheista - kun kosketus objektiiviseen realismiin on menetetty.

Kovista kovin fakta kun taas on - että jos ei ole tiedossa objektiivista realismia - ei ole tiedossa objektiivista realistista kehitystäkään.

5. Kysymys kuuluu - onko Suomi valheiden ja tarkoitushakuisten manipulaatioiden maa - jossa puolueet kaikki mukaan lukien ovat sekä objekteja että subjekteja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat