Automaattisen viranomaisvastuun ensireagoinnin ymmärtämättömyys Suomen moralistisessa nirhausmediassa ja -somessa ja jopa eduskunnassa

Automaattisen viranomaisvastuun ensireagoinnin ymmärtämättömyys Suomen moralistisessa  nirhausmediassa ja -somessa ja jopa eduskunnassa


Kun on vaadittu että pääministerin pitää joka hetki olla valppaana virkakunnossa kuin hälytysvalmiudessa oleva palomies - ja sitä käytetty Marinin vallasta nirhaamisen välineenä.

Niin kun valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Kurvinen - asian erittän korkea viranomainen - selittää tyhjentävästi että sitä äkkitilannetta ei edes tule jossa pääministerin päätösvaltaa tarvittaisiin välittömästi - vaan kaikkien alojen viranomaiset virkavastuulla reagoi automaattisesti ensin ja ensivaiheessa pääministeri, valtioneuvosto ja presidentti on vain tiedottamisen kohteena ennen kuin joutuvat päätösvastuuseen. Ja että riittää että pääministerillä on virkapuhelin aina mukana ja turvamiehet läsnä. 

Niin se ei näytä menevän perille vaan samaa täyshälytysvalmiusvaatimusta esitetään koko ajan - jolloin pinnalle nousee aina vain enemmän inttäjien tyhmyys.

Asian kun voi kornisoida näin.

Jos pääministerin pitää olla kaikesta heti valmis päättämään niin sehän tarkoittaisi viranomaisten virkavastuun ylittämistä tällä tavalla.


Että kun pääministerin pitäisi saada heti tieto yllättävästä tilanteesta - niin hänen pitäisi antaa käsky sihteerilleen että tiedota nyt minulle asiasta - jolloin käytännössä pääministeri tietää jo mistä häntä pitäisi tiedottaa ja jonka tiedottamisesta hänen pitäisi sihteeriään käskeä.

Ja samoin käskeä puolustusvoimia  jne toimimaan - ikäänkuin pääministeri tietäisi edes miten puolustusvoimat voisi eri tilanteissa toimia.


Oletteko te Suomen poliitikot, media, some ja kansa aikuisen oikeasti näin tyhmiä. 

Että ette ymmärrä edes yhteiskunnan organisoitumisen perustavimmanlaatuista olemusta.


Kerätkää nyt mediassa häpeälista niistä poliitikoista ja toimittajista jotka ovat pääministeriltä täyttä palomiehen hälytysvalmiutta joka hetkeen vaatineet.

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat