On aika perustaa EU:n valtioiden oma sisäinen ja välinen internet - kansalaisten internet

On aika perustaa EU:n valtioiden oma sisäinen ja välinen internet - kansalaisten internet


 Yhä enemmän alkaa nykyinen internet olla yhteiskuntaan kohdistuvan asiattoman verbaalisen pahoinpitelyn paikka - esimerkkinä Sanna Marinin asiaton jahtaaminen. Jossa tyypilliseksi on tullut somen ja median tuottama hälysavuverho niin että sinne yhä vähemmän muuta sekaan sopii - etenkin kun loppu internet täytetään asiattomalla viihteellä - luokkaa kuka mitäkin vilautti missäkin.


Selvää on että asiallinen yhteiskunnallinen keskustelu ja myös asiallinen mahdollisuus hallinnon osallistua keskusteluun on taklattu internetistä ulos.


Se on vakava demokratian tappio ja uhka - että asiallisuus mahtuu yhä huonommin internetiin.


Siksi pitää perustaa EU-valtioiden sisäinen ja myös välinen kansalaisten internet - jossa asiallisuus, informatiivisuus ja hallinnon, politiikan ja kansalaisten kohtaaminen voi tapahtua asiallisuussuojatussa internetissä.


Nykyisessä internetissä asiaton aines on siksi vallannut tilaa että mediat kilpailee asiattomalla aineksella taloudellisista syistä.

Sen talouden kuten ei minkään muunkaan talouden pidä antaa päästä uhkaamaan asiattomuudella demokraattista oikeusvaltiota. Internetissä on yhä enemmän taannoisen Yhdysvaltain kongressin valtaamisen makua.

Se ei käy.

EU:n ja sen valtioiden on laajennuttava internetiin kansalaisten internetinä.


Ps. Edessä on silloinkin kysymys sähköisen viestinnän rajavalvonnasta valtioiden välillä - samaan tapaan kuin fyysisiäkin rajoja valvotaan ja kontrolloidaan. Kansalaisten internetin pitää olla kansalaisten ja hallinnon eikä ulkolaisten tahojen foorumi. Nykyisessä internetissä voi tietenkin harrastaa kansainvälistä kanssakäymistä. Jonne myös kansallistenkin medioiden pitää sijoittua eikä kansalaisten internetiin. Suomen mediat ovat osoittaneet asiattomuutta ettei niitä pidä päästää riehumaan kansalaisten internetiin - ei edes Yleä.




Kommentit

Anonyymi sanoi…
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat