Marinin uusi saavutus - politiikan yli valtioiden rajojen globalisoituminen - joten, Sanna, älä murehdi

Marinin uusi saavutus - politiikan yli valtioiden rajojen globalisoituminen - joten, Sanna, älä murehdi


Kansainvälinenkin vasta-aalto saattaa pian musertaa kokoomuksen kannatusmuruiksi.

Demareiden pitää olla tarkkana ettei itse kaada Marinia ja Marinin hallitusta.

Kokoomuksen mieliksi joka varmaankin on ollut koko Marinin hallituksen kohukaatoyritysmyllyn takana - koko hallituskauden ajan.

Jollaista median kohumyllytystä ei ole nähty Suomessa koskaan. Siksi se kaatuu myös muutostsunamiksi Suomen mediassa. Paine siihen on jopa kansainvälisesti valtava, seuraa päätoimittajien vaihtokuukaudet. Harkinta on pahemman kerran pettänyt eikä julkisuuden hätäselittelyt auta.

Miksi kokoomus toimii niin että paniikinomaisesti myllää kohua toisen jälkeen Marinille. Siksi että se haluaa kaataa Marinin ja hallituksen mutta ennen kaikkea myös siksi että päivä päivältä tulee yhä selvemmäksi miten surkea hallituspuolue kokoomus on ollut verrattuna Marinin huippuhallitukseen.

Vertailu nimittäin voi tulla kalliiksi kokoomukselle - sillä kannattajat saattavat hyvinkin todeta - miksi kannattaa näin surkeaa kokoomusta.

Ja keskusta - joka on tajunnut lopettaa olemasta tyhmä temppuilija ja ruvennut kunnon hallitusyhteistyöhön - odottaa kokoomusrivien siirtyvän keskustan taakse. Ja rkp:kin odottelee uusia jäseniä.

Mutta liberaalimmat kokoomuslaiset saattaa siirtyä myös demareihin. Siksikin koska demarit on yhtä lailla markkinataloutta kannattava puolue kuin kokoomuskin - demarit tekee sitä vain paremmin ja eettisemmin.

Kokoomuksen perinteinen vakaa kannatuspohja on tullut vakavan rakoiluvaaran ja suoranaisen railoiksi muuttumisen kohteeksi - kun demarijohtoinen hallitus vihreiden, vasemmiston, keskustan ja rkp:n kanssa pesee kokoomuksen hallitukset mennen tullen.

Niinpä Marinin kohut saattaa vauhdilla muuttua yhtäkkiä kokoomuksen murenemiseksi vauhdillakin keskustan kannatustasolle.

Kun asia- ja saavutusvertailut lyödään median tiskiin niin kuin ne aidosti on - Marinin hallituksen hallituksen ollessa vallankumouksellisesti hallituspolitiikkaa muuttava hallitus monella tasolla mukaan lukien Suomen valtava kansainvälistymishyppäys Marinin ansiosta.

Jos ei kokoomus tajua tyytyä asemaansa ja lopeta medianirhaamista - heittää julkisuuden kansainvälinenkin vasta-aalto sen Suomenlinnan rantakallioita vasten ja murentaa sen meren aaltojen viemäksi - Suomen mediaa sen sijaan tuskin pelastaa enää muutospaineelta mikään.

Niin käy lopulta kaikille konservatiivitahoille museoitumista myöten - jos ei ymmärrä kateuttaan mikä on modernia lupaavaa ja hyvää.

Ja Marinin hallitus ja Marin on.

Se on jo nyt päivänselvä asia. Sillä on jopa valtavan laaja ja vauhdilla kasvava kansainvälinen kannatus ympäri maailmaa.

Marinin hallitus saa sekin pian kansainvälisen esimerkkihallituksen hohteen - ja ihan syystä. Suuremman kannatuksen kuin monen maan omat hallitukset - sellaiseksikin politiikka voi mennä.

Että politiikka globalisoituu ympäri maailmaa. Jalkapallolegenda Schmeichelin yllättävä kannanotto Marinin puolesta kysyttäessä Ronaldosta kertoo jo sen. Ihmiset ajattelee politiikkaa globaalisti. Ja tässä hetkessä. Ja välittää hyvistä poliitikoista. Ne ovat heille tärkeitä.

Marinin hallitus tai oikeastaan Marin on aikaansaanut sen - politiikka on globalisoitumassa yli valtioiden rajojen ja hallituksia tullaan niin arvostelemaan kuin vertailemaankin maasta toiseen.

Eli myös politiikka on globalisoitumassa talouden tapaan.

Samaan globaalin politiikan  kehityssuuntaan on työntänyt myös Ukrainan sota ja presidentti Zelenkyjn kansainvälinen rooli.

Kokoomuksella on juuri nyt menossa puolueen historian pahimmat vaaran kuukaudet jossa se voidaan repiä julkisuudessa asiaperusteisesti kappaleiksi. Kannattaisi nyt ymmärtää mitä typerää pikkupiperrystä se suuressa ajankuvassa harrastaa. Kuten myös Suomen media.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat