Näin olen vaikuttanut jo kauan sitten Pohjolan turvallisuuskehitykseen ja pedannut sitä Nato valmiutta joka nyt Pohjolassa toteutuu

 Näin olen vaikuttanut jo kauan sitten Pohjolan turvallisuuskehitykseen ja pedannut sitä Nato valmiutta joka nyt Pohjolassa toteutuu - tehden Pohjolasta erittäin voimakkaan Nato-linnakkeen.


On täyttä realismin vastaista jossittelufantasiaa ettei Suomi olisi hakenut ja Ruotsi olisi hakenut Natoon. Sille ei ole mitään realismin perustetta.


Ja se mitä Ruotsissa päätetään puoluetasolla ja kuka siihen vaikuttaa on eri asia kuin se mitä Ruotsin kaduilla kuulee.


Kun Marin ja Tuomioja meni käännyttämään Ruotsin demareita oli Suomella jo valmis strategia Suomen ja Ruotsin yhteispainoarvosta Natossa. Jota Marin vei Ruotsin demareiden tietoon. Josta yhteispainoarvosta kirjoitin ja vein poliitikkojen tietoon heti alussa kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja päätin osaltani että Natoon on mentävä.


Ja tämänkin taustalla on kauempaakin vaikutukseni asiaan kun kirjoitin jo kauan sitten että Suomen, Ruotsin ja Norjan pitäisi ajatella kerrospukeutumisen tavoin turvallisuudestan - että niiden puolustuksen kerrostuminen lisää turvallisuuden iskunvaimennusta ja joustoa. Jonka jälkeen ko maiden puolustusvoimien komentajat tapasivat asiasta ja sitten puolustusministerit.


Ja lähti liikkeelle jo silloin puolustusyhteistyö - joka helpotti ja sujuvoitti Yhdysvaltojen ymmärrystä Suomen ja Ruotsin Natoon liittymisestä - kun valmiiksi harjoitettua kerrospukeutumisen lämmön tapaista valmiiksi harjoitettua Pohjolan yhteistyötä oli jo olemassa.


Ja juuri samasta Pohjolan turvallisuuden kerrospukeutumisen idean taustatyöstäni johtuen - Nato maiden yhteisharjoitukset Pohjolassa sujuu nyt niin hyvin. Koska strateginen pohjatyö on jo vuosia sitten.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat