Siirry pääsisältöön

Iltasanomat alkoi heti harrastamaan eduskunnan ammattielitismiä

Iltasanomat alkoi heti harrastamaan eduskunnan ammattielitismiä


Huomaa sanamuodot ( alleviivaus minun ) jotka osoittaa missä ammatissa olevat toisarvoisia eduskunnassa - ja keitä kansanedustajia ja missä ammateissa ei kannata mainita nimeltä ollenkaan. Siis ne joita ei mainita nimeltä ollenkaan.

Iltasanomat :

TERVEYDENHUOLLON ammattilaisista lääkärit ovat hyvin edustettuna eduskunnassa. Kansanedustajista lääkäreitä on kuusiMia Laiho (kok), Aki Lindén (sd), Päivi Räsänen (kd), Sari Tanus (kd) sekä uusista kansanedustajista Oskari Valtola (kok) ja Ville Väyrynen (kok).

Ja Markku Eestilä (kok) on eläinlääkäri.

Sairaanhoitajaksi, röntgenhoitajaksi, kätilöksi tai muihin vähintään amk-tasoisiin terveydenhuollon tutkintoihin on itsensä kouluttanut 11 kansanedustajaa.

Ville Merinen. 

Heistä voisi mainita esimerkiksi ensimmäisen kauden edustajan Ville Merisen (sd). Somessa terapeuttivillenä tutuksi tullut Merinen on sairaanhoitaja, joka on hankkinut itselleen psykoterapeutin pätevyyden.

Olga Oinas-Panuma. 

Pakko on huomioida myös eduskunnan toimittajapuolue, johon kuuluu tällä vaalikaudella kuusi kansanedustajaa: Maria Guzenina (sd), Timo Harakka (sd), Johan Kvarnström (sd), Susanne Päivärinta (kok), Oras Tynkkynen (vihr) ja eduskunnan kuopus, Olga Oinas-Panuma (kesk).

OPETTAJIA – luokanopettajia, erityisopettajia, aineopettajia, ammatillisia opettajia – on eduskunnassa suhteellisesti niin ikään iso määrä, kaikkiaan 14.

Opettajista esiin nostettakoon uusi kansanedustaja ja maatalousyrittäjänä jo mainittu Markku Siponen (kesk). Eduskunnassa on nyt pitkästä aikaa liikunnan ja terveystieteen lehtori. "


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat