Työperäisen maahanmuuton eteen on tehtävä näitä asioita

 Työperäisen maahanmuuton eteen on tehtävä näitä asioita


1. Pitää tajuta mitä erityistä Suomessa on jota maahanmuuttaja voisi haluta - ja siinä listassa on jo nyt monta Suomelle uniikkia asiaa - ja ne pitää myös voimakkaasti kertoa, on jokamiehen oikeutta luontoon, rauhaa, puhtautta jne. Ne on suomalaisille itsestäänselvyyksiä mutta ulkomaalaisille, perusasia joka pitää eläytyen käsittää ettei hölmöile.

2. Työperäisten maahanmuuttoasioiden hoito pitää saada nopeaksi ja tehokkaaksi ja niin että maahanmuuttaja voi panna asiat liikkeelle jo kotimaastaan - se sitouttaa heitä, se on jo ensi askel sisään

3. Työperäisille maahanmuuttajille pitää olla tarjolla heti asunto ja yritysten on kuntien kanssa siitä huolehdittava - asia on erittäin tärkeä että maahanmuuttajille voidaan visualisoida kuvilla minkälaiseen asuntoon he muuttavat ja minkälaisia palveluita kunnassa on.

Jos kunnat ja yritykset ei jo nyt petaa valmista asuntotarjontaa työperäisille maahanmuuttajille - ihan itse - niin sitten kunnat ja yritykset saa vinkua työvoimapulaa ja asukasluvun laskua - ihan itse.

4. Yrityksillä pitää olla tarjota heti yhteyshenkilö joka auttaa maahanmuuttajia kun he kotimaassaan pistävät prosessin alulle

5. Palkkatasoa on pakko nostaa sotessa ja kertoa minkälaisen palkkatason nousun saa vaikkapa kolmen vuoden aikana - on tärkeää että maahanmuuttajalle syntyy visio palkkakehityksestä - ja sen pitää myös pitää paikkansa. Kannattaa muistaa että maahanmuuttajat mieltävät Suomen eurotason muutoksen oman maansa valuutan ja sen ostovoiman nousuna. Ja he ajattelevat usein lähettävänsä rahaa sukulaisilleen.

Jos soteen ei saada aikaan luotettavaa palkkatason nousua ja sen kuvausta 3-5 vuoden aikana niin selvää on että maahanmuuttajalle ei synny suunnitelmallista kuvaa mitä hän saa palkkaa. Ja silloin he eivät voi visualisoida elintasonsa nousua.

6. Työperäisille maahanmuuttajille pitää saada heti pankkitili. Jo senkin vuoksi että he todennäköisesti siirtävät sinne heti rahaa käyttääkseen sen Suomessa. On siis täydellistä hölmöyttä jos he eivät voi heti avata pankkitiliä Suomessa. Eiväthän työperäiset maahanmuuttajat persaukisia ole. Voivat olla hyvinkin varakkaita. Eivätkä he tänne köyhyyttään tule usein vaan muista syistä. Jos lukija ei tajua mistä syistä niin jätän kertomatta.


Toisin sanoen - työperäiset maahanmuuttajat pitää hoitaa Suomeen yhtä huolehtien kuin matkatoimistot hoitaa valmismatkan ostajan Suomesta hotelliin.

Ja mikä on sitten työperäisten maahanmuuttajien "matkatoimisto".

Mikäpä muu kuin kunnat ja niiden yritykset.

Jos ne eivät yhteistyössä potkaise "työperäisen maahanmuuton matkatoimistoa" liikkeelle - niin kertokaa kuka olisi sopivampi ja kenelle se paremmin kuuluisi.

Ei kenellekään muulle.

Siksi kuntien ja yritysten panos on ratkaisevan tärkeä - jos ei ole - niin vinkukoon sitten duona taloutensa alamäkeä.

Lisäksi - valtionhallinnon pitää heittää tuohon mekanismiin vaseliinia eikä kapuloita.

Siksi koko Migri pitää ajatella uusiksi erittäin nopealla aikataululla. Koskien työperäistä maahanmuuttoa. Korostetusti - miksi - siksi että pakolaisetkin oppivat pyrkimään heti lähtömaassaan Suomessa töihin kun huomaavat miten nopeasti ja valmiina kaikki järjestyy kun pyrkii työhön Suomeen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat