Kohta 70 vuoden elämänkokemuksella Suomesta ja suomalaisuudesta väitän näin

 Kohta 70 vuoden elämänkokemuksella Suomesta ja suomalaisuudesta väitän näin


Suomi on hyvin identiteettikielteinen maa ja kansa.

Kaikki suomalaiset luovat sen ja ovat sitä ylläpitämässä.


Sanoisin identiteettikielteisyyden pääpahasta eli koulukiusaamisesta - että koulukiusaaminen kohdistuu kolmeen asiaan

1. Ihmisen herkkyyteen ja puolustuskyvyttömyyteen

2. Johonkin poikkeavuuteen

3. Lahjakkuuteen

Jotka kaikki ovat tietysti identiteettitekijöitä - ja kiusaamisessa ne tehdään ihmiselle taakaksi.


Lahjakkuuden suhteen väitän - että se on vuosikymmeniä ollut ja on edelleenkin kolmen suuren puolueen sormiensa läpi katsomaa - koululaitoksen harjoittamaa "lahjakkuuksien demokraattista tasaamista että kaikilla olisi samat mahdollisuudet" ehe - ja hämmästyttävintä asiassa on se - että opettajat katsovat sivusta puuttumatta siihen - ja nimeämättä sitä sellaiseksi - että se on "lahjakkuuksien demokraattista tasaamista kun jotkut on saaneet lahjakkuutta liikaa". 

Kun olisi hyvä sanoa se ääneen oppilaille ja puolustaa kiusatun oikeutta lahjakkuuteensa. Onko tätä yksikään opettaja koskaan tehnyt.

Ja erityisen törkeää tämä lahjakkuuksien tasaaminen on siksi - että kun isot puolueet eivät ole siihen puuttuneet - niin sehän on silloin

" Demokratiaan kuuluvaa koululaitoksen ja opettajakunnan toteuttaamaa demokraattista lahjakkuuksien tasaamista kun jotkut sai lahjakkuutta liikaa ja kaikille pitää suoda samat kehittymisen edellytykset".

Nyt kysymys kuuluu - mikä kasvatuseettisen rappion pesä on se kasvatustiede joka tällaisen sallii. Siis tällaisen kouluyhteisön IDENTITEETTISOSIAALISUUDEN.

Onko kaikki kasvatustieteilijät ihan pölkkypäitä,

Tietysti tämän takaa löytyvät ylläpitäjinä myös korkeimmat oikeudenvartijat oikeuskansleri ja oikeusasiamies - jotka putosivat ymmärryksen kelkasta jo tämän tekstin alkumetreillä - myös eettisesti - mitä muuta voi sanoa siitä velttoudesta millä ne on koulukiusaamiseen kautta vuosikymmenten suhtautuneet.

Ja tietty media pitää edelleen sitten ihmisten identiteettien murjomista hyvänä rahasampona. Mitä se pääosin psykopaattisena muuten tekisikään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat