Poliisien välitön juoksurynnäkkö joukkoampumistapauksissa

 Poliisien välitön juoksurynnäkkö joukkoampumistapauksissa


Huolettaa katsoa poliisien toimintaa joukkoampumistapauksissa, etenkin joissa on kyseessä yksi ampuja. Liian paljon suunnittelua jona aikana ampuja ehtii ampua monta uhria - eikö poliiseilla - partioautoissaan - pidä olla hyvin luotisuojatut varusteet ja sarjatulivoimaa usean lippaan verran.

Että heti kun tulee joukkoampumishälytys niin ensimmäiset partiot pukee nopeasti luotisuojatut varusteet - joissa on myös paikannin jonka avulla heitä voidaan opastaa etänä. Ja he juoksevat vauhdilla sinne missä ampuja on ja eliminoivat hänet.

Se että juoksurynnäkön poliiseilla on kattavasti luotisuojatut varusteet suojalaseja myöten ja kova tulivoima yhdistettynä nopeaan juoksuliikkeeseen suojaa heitä tosi hyvin loukkaantumasta - ja samalla estetään monen ihmisen tuleminen surmatuksi.

Ja se pitää olla poliisipartioiden valmius - sillä he ovat lähes aina ensimmäisenä paikalla.


Mutta itse poliisitoimella pitää olla se valmius että saavat poliisiasemalla napin painalluksella kyseisen rakennuksen pohjapiirustuksen näytölle ja juoksurynnäkköpoliisien paikannustiedot.

Tällä tavoin voidaan saada joukkoampujat taltutettua minuuteissa.

Mutta poliisin pitää myös kouluttaa rakennusten vartijat valvontakameroineen miten heidän pitää toimia ja miten kytkeä valvontakamerat poliisiasemalle. Jolloin voidaan ohjata nopeasti juoksurynnäköivät poliisit juuri sinne missä ampuja on. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat