Runsaasti hyviä uutisia että länsi painaa nyt tosissaan päälle Venäjän häviämiseksi

Runsaasti hyviä uutisia että länsi painaa nyt tosissaan päälle Venäjän häviämiseksi



 " Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on allekirjoittanut tänään asetuksen, jolla on tarkoitus lisätä Venäjän pakotteita kiertävien ulkomaalaisten pankkien valvontaa.

Määräyksen mukaan Yhdysvallat voi asettaa niin sanottuja toissijaisia pakotteita niitä rahoituslaitoksia vastaan, jotka auttavat Venäjän puolustusteollisuutta.

– Lähetämme selkeän viestin: Jokainen, joka tukee Venäjän laittomia sotatoimia, on vaarassa menettää pääsyn Yhdysvaltain rahoitusjärjestelmään, sanoi kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan. Venäjä on onnistunut kiertämään länsimaiden pakotteita erityisesti Keski-Aasian avustuksella, ja Kansainvälinen valuuttarahasto ennusti Venäjälle lokakuussa 1,1 prosentin kasvua vuodelle 2024.

Lähde: AFP "


" Puolan tuore ulkoministeri Radoslaw Sikorski on matkustanut Kiovaan ensimmäiselle ulkomaanvierailulleen. Sikorski lupasi tukea Ukrainaa ”titaanisessa taistelussa”.

– Uskon, että tämä on viimeinen kolonialistinen sota Euroopassa, ja sen pitää loppua siihen, että Venäjä häviää ja Ukraina voittaa, Sikorski sanoi ilmahälytysten soidessa Kiovassa.

Puola on ollut yksi merkittävimmistä Ukrainan tukijoista Venäjän hyökkäyssodan aikana. Puolan tuore pääministeri Donald Tusk on siitä huolimatta luvannut tuplata Ukraina-avun.

Hän on myös luvannut selvittää puolalaisten rekkakuskien rajasulun maiden rajalla.

Lähde: AFP "


"Japani on päättänyt höllentää puolustustarvikkeiden vientiä koskevaa tiukkaa lainsäädäntöään tänään perjantaina.

Jatkossa maa voi viedä Japanissa valmistettua aseteknologiaa ulkomaille helpommin. Uuden asetuksen myötä Japani voi myös myydä aseiden osia edellyttäen, että osat itsessään eivät ole tappavia. Asetus sallii myös puolustustarvikkeiden toimittamisen maille, jotka puolustautuvat kansainvälisen oikeuden vastaisilta hyökkäyksiltä, kuten Ukrainalle.

Vaikka Japani ei edelleenkään voi toimittaa tappavia aseita sotaa käyviin maihin, se voi tukea Ukrainaa epäsuorasti toimittamalla ampumatarvikkeita länsimaille.

Japani päätti ensitöikseen toimittaa Yhdysvalloille Patriot-ilmatorjuntaohjuksia, jotka on valmistettu Japanissa.

Asiasta kertoo muun muassa japanilainen uutistoimisto Kyodo News. "

" Hollanti aloittaa F-16-hävittäjien toimittamisen Ukrainaan, kertoo Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi viestipalvelu X:ssä. Zelenskyin mukaan kyseessä ovat ensimmäiset 18 hävittäjää, jotka Hollanti on luvannut Ukrainalle.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat