Liikennevälineet kaupungeissa pienenee pienenemistään - kaupungeista tulee autoilta eristettyjä monimuotoisia hyvän elämän keitaita

 Liikennevälineet kaupungeissa pienenee pienenemistään - kaupungeista tulee autoilta eristettyjä monimuotoisia hyvän elämän keitaita.

Kaupunkien sisääntuloväylät muuttuu kaupunkien ohitusteiksi - jonka varsille tulee paikoitusalueita ja sähköpyörä- ja sähköpotkulautavuokraamoita ja julkisen liikenteen pysäkkejä. Sekä hotellikomplekseja. Myös yrityskonttorit ja teollisuus sijoittuvat ohitusteiden varsille. Kaupat palaavat pienempinä yksiköinä kaupunkeihin.


Yhä useampi vaihtaa auton tavalliseen sähköpyörään tai sähköpotkulautaan - tai perheissä sähköiseen rahtipyörään jolla voi kuljettaa niin lapsia kuin tavaroitakin.

Kehitystä kiihdyttää myös katujen liikennesuunnittelu - avataan kokonaisia katuväyliä ja jopa leveitä pääväyliä kevyelle sähköiselle liikenteelle - ja kadunvarsien paikoitusalueet muutetaan kevyen liikenteen paikoituskäyttöön.

Muutoksella on valtaisa kaupunkiviihtyisyyttä nostava vaikutus. Mutta myös tonttitilaa vapautuu rakentamiselle - mikä oli leveä jopa kuusikaistainen väylä voikin olla nopeasti siirtolapuutarha tai vesihuvipuisto tai iso katettu kulttuurin ulkoilmapaviljonki.

Sille mitä seuraa kun kaupungit vapautuvat autoista - on vain mielikuvitus rajana mitä valtaisille autoiluväylille tapahtuu. Etenkin Yhdysvalloissa muutos tulee olemaan paitsi vyörymäisen nopea niin myös massiivinen ja vallankumouksellinen.

Kaupunki toisensa jälkeen yksinkertaisesti eristetään yksityisautoilulta ja häädetään parkkialueille ulkopuolelle ja kaupunkien väliseksi liikenteeksi.

Ja kaupungeista tulee monimuotoisia hyvän elämän keitaita jossa meluisa miljöö suorastaan romahtaa silmissä - ei enää lainkaan henkilöautoja.


https://tekniikanmaailma.fi/viisi-vuotta-sitten-olit-mies-nyt-olet-terroristi-katumaasturien-loppu-haamottaa-sanoo-citroenin-paajohtaja/


Kyllä autologistiikka saa jo mennä. Esimerkiksi bussilla matkustaminen sähköpotkulaudan kanssa luo huomattavan logistisen saavutettavuuden erittäin halvalla. Tätä yhdistelmäajattelua pitää liikennesuunnitteluun lisätä - juuri sen huomattavan logistisen saavutettavuuden ja sen saavutettavuuden nopeuden vuoksi - ja erittäin olemattomilla tieinfrakuluilla siihen verraten mitä autot aiheuttaa.


Sähköpotkulauta on keskeisiä liikenneinnovaatioita ihmiskunnassa koskaan. Se on ihan selvä asia kunhan asennemuurit sulaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat