Läntisen liberalismin voi korvata eettis-realismi - ja siihen liitettynä Euroopan vahva kulttuuriperinne johon myös Venäjä vahvasti liittyy - voi toimia eurooppalaisen sivilisaatio maanosan perustana

 Läntisen liberalismin voi korvata eettis-realismi - ja siihen liitettynä Euroopan vahva kulttuuriperinne johon myös Venäjä vahvasti liittyy - voi toimia eurooppalaisen sivilisaatio maanosan perustana


Siis niin - että jos saadaan Venäjä ulos vuosisataisesta julmasta diktatuurikurimuksestaan - saadaan se eettis-realistisen aatteen linjoille - eettis-realismissa kun on myös uskonnon perinteinen etiikka tuotu arjen realismin toimivaksi periaatteeksi - ja kun sitten niin läntinen Eurooppa kuin Venäjäkin istutetaan yhteiseen luontaiseen vuosisataiseen - musiikki, taide, kirjallisuus - kultturitaustaansa.

Niin siinähän on ainekset eettis-realismin monimuotoisuusaatteeseen yhdistettynä täyden eurooppalaisen sivilisaatiokulttuurin olemassaololle. Ilman rajuja rajoja Venäjän ja muun Euroopan välillä.

Jonka ei tarvitse olla missään negatiivisessa ristiriitasuhteessa muihin sivilisaatiovaltioihin ja -kulttuureihin - vaan kysehän olisi vain luontaisesta maailman kulttuurialuemonimuotoisuudesta.

Ja jos etiikka, realismi ja monimuotoisuus läpäisisivät kaikki nuo sivilisaatiokulttuurit - Eurooppa, Pohjois- ja Etelä-Amerikka, Kiina, Intia, Lähi-Itä ja pienemmässä sivilisaatiomittakaavassa Pohjoismaat jne.

Niin etiikka, realismi ja monimuotoisuus toisivat kaikki perinteiset kehittyneen maailman sivilisaation arvot joita YK edustaa peruskirjassaan - rauhan ja humanismin ja monimuotoisen suvaitsevaisuuden piiriin.

Minusta tätä asiaa kannattaisi ympäri maailmaa harkita.

Muussa tapauksessa maailma on ajautumassa suvaitsevan sivisaatiomonimuotoisuuden sijaan sivilisaatioiden väliseksi koko maailman kattavaksi maailmansodaksi.

Ja sitä tuskin kukaan haluaa - eikä pystyisi millään perusteilla kutsumaan ihmiskunnan sivilisaatiotoiminnaksi.

Tämä blogilinkki on ansiokasta pohdintaa.

https://markkusiira.blogspot.com/2020/08/sivilisaatiovaltioiden-nousu_14.html

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat