Uusia käsitteitä - ostoskeskuskuolema hotellikuoleman tapaan - sekä kaupallinen kalseus

 Uusia käsitteitä  - ostoskeskuskuolema hotellikuoleman tapaan - sekä kaupallinen kalseus


On kaupunkien törkeää sosiaalisuuden kaupallistamista - että sosiaalisuus pitää hakea ostoskeskuksista jotka ovat äärimmäisen kylmiä ja vastenmielisiä – rinnastaen voi sanoa että kun ostoskeskukseen astuu tulee ostoskeskuskuolema ihan samalla tavalla kun astuu hotelliin tulee hotellikuolema.

Hirveitä antisosiaalisuuskeskuksia ovat ostoskeskukset.

Moni varmaan allekirjoittaa käsitteeni ostoskeskuskuolema.

Ihmisille pitää rakentaa kaupallisuudesta vapaita sisätiloja kohtaamista ja oleskelua varten – ja niissä ei pidä olla mitään siitä kaupallisesta kalseudesta – hyi helvetti – mikä ostoskeskuksissa on.

Käsitteen kaupallinen kalseuskin moni ihminen varmasti allekirjoittaa ja osaa hetkessä luetella esimerkkejä siitä.

Ihmisarvoa ja ihmisen olemusta pitää alkaa puolustamaan kaupalliselta ja teknologiselta väkivallalta.


Ps. Tämä kertoo miten torjuvaa ja miksi on kuntien politiikassa suhtautuminen kaupallistamisvapaaseen sosiaalisuuteen.

Esimerkiksi Helsingissä Kansalaistori viittaa kansalaisten vapauteen ryhmäsosiaalisuuteen. Mutta mitä on Kansalalaistori - nurmikoita, leveitä suoraviivaisia - kuinkas muuten - ja päällystettyjä eikä hiekkajalankulkuteitä - kuinkas muute ja jokunen penkki jossain.

Kuka menee harrastamaan vaikkapa ikäluokasta 50-70 sosiaalisuutta Kansalaistorilla. Kuka laittaa viestin toiselle - tavataan ja oleskellaan Kansalaistorilla.

Jos pitää nimetä epäonnistunein rakennelma Helsingissä koskaan - niin se on Kansalaistori - eihän siellä ole edes puita - niin teknologiakalsea paikka kuin ikinä olla saattaa - luokkaa betoniset parkkihallit.

Ei haluta poliitikkojen piirissä rakentaa aitoja kivoja sosiaalisia epäkaupallisia sosiaalisia tiloja - koska sosiaalisuus on prostituoitu kaupallisuuden kylkeen - josta se pitää repiä kaupungeissa päättäväisesti irti.


Minä jopa sanoisin - Helsinki on sosiaalisesti näivettävä kaupunki juuri siksi että se liimaa sosiaalisuuden kaupallisuuteen ja näivettää vapaan sosiaalisuuden vain puistoihin ja puistonpenkkeihin. Eikä vahingossakaan rakenna mitään edes katettua saati aitoa sisätilaa joka olisi pyhitetty vain ja ainoastaan sosiaalisuudelle - samaan tapaan kuin kirkko on pyhitetty jumalalle. Ja juuri siitä syystä ihmiset voivat kaupungeissa huonosti - kaikkialla maailmassa. Kaupallisuus ahdistaa sosiaalisuuden nurkkaan ja mikään ei ole niin huono sosiaalisuuden ymmärtäjä kuin teknologinen rakennusteollisuus.


Ps. Olen kansainvälisesti käytettävissä demokraattisten oikeusvaltioiden innovatiivisena ratkaisuneuvonantajana.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat