Onko pankkien toiminta varmojen tosiasiatietojensa kanssa tällaista toilailua

 Onko pankkien toiminta varmojen tosiasiatietojensa kanssa tällaista toilailua


Sain rahoitusyhtiöltä tiedon että olin maksanut liikaa netissä vaatekauppaan  - summan, tapahtumanumeron ja viitenumeron. Ja linkin palautuksen hakulomakkeeseen. Mutta en päivämäärää milloin maksu oli tehty.

Menin pankkiini ja siellä hae tapahtumia laatikkoon ja kirjoitin siihen maksunsaajan nimen - jolla ohjeen mukaan olisi pitänyt löytyä - ei löytynyt.

Otin chattiyhteyden pankkiin ja siellä ei tuumattu mitään että tapahtumahaku ei toimi niin kuin ohje sanoo. Ja sanottiin että milloin maksoin laskun. Että minun pitäisi kirjautua sinne rahoitusyhtiöön saadakseni sen päivämäärän. 

En kai minä laskuja muistiini tallenna enkä edes niiden sähköposteja.

Olin ajatellut - pahasti pieleen. 

Että paikka jos mikä olisi pankki josta löytyisi sekunnissa mikä tahansa tapahtuma tapahtumanumerolla tai viitenumerolla.

Ne kun ovat yksilöityjä tarkkoja numeroita joilla on yksi vastine olemassa. Yksi ainoa vastine pankin fileissa.

Mutta ei - mitä pankit tekee asiakkaiden tiedoilla kun ne niitä näin eksaktilla tiedolla ei löydä - eikä hakutoiminnat toimi - vai onko asiakkaan tiedot hävitetty tai hävinneet.

Ja minun sitten pitäisi selata tapahtumia kuukausi kuukaudelta silmät verestäen kun ei mitään muistikuvaa eikä muistamisen halua edes milloin oisin sen maksanut.


Minusta tämä on hämmentävä tilanne että asia voi olla näin.

Miksi tapahtumanumeroa ei voi käyttää hakutietona kun on pankkiinsa kirjautunut ja miksi tapahtumahaku ei toimi maksun vastaanottajan nimellä.

Ja - mikä on pankkien kokonaistolkku asiakkaiden itsepalvelun tasolla jos tämä on tämmöistä.

Eihän sen pitäisi olla kummoinen homma että maksutapahtuma löytyy tapahtumanumerolla - tai peräti kuitti samantien kopioitavaksi.

Seuraava kysymys kuuluukin - minkälainen byrokratiataakka voikaan olla ihmisille ja jopa yrityksille pankit jos oikotietä nimeltään tapahtumanumero ei voi käyttää oikotienä sille että selailee tilitapahtumiaan eestaas.


Onko Suomi sittenkään niin korkealla tasolla pankkitoimintojen digitalisoinnissa kuin halutaan esittää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat