Tämä itsenäisyyden, vapauden ja vastuun osin pohjoismainen malli on hienoa kehitystä Ranskan työelämässä

 Tämä itsenäisyyden, vapauden ja vastuun osin pohjoismainen malli on hienoa kehitystä Ranskan työelämässä


Ja yllättäen se että se kehitys tapahtuu Ranskan jäykkää työelämäkulttuuria vasten tekeen siitä kontrastina erittäin innovaatiorehevän työelämän kulttuurin kasvualustan. 

Toivotan onnea Ranskan uudelle kehitysaallolle.

https://yle.fi/a/74-20015048


En tiedä mikä Ranskassa on tämän kanssa tilanne.

Mutta Suomessa on tapahtunut pääosin kokoomuslaisesta yli-itsenäisyysideologiasta johtuen erehdys - sotkea nuorten ja lasten kyky itsenäisyyteen - velvollisuuteen ja vaatimukseen olla itsenäinen.

Ja sen jälkiä nyt kertyy lasten ja nuorten pahoinvointina. Mutta myös työvoiman kasvavana työkyvyttömyystaakkana nuorimmasta päästä.

Ei ole niin että ihminen oppii uimaan kun hänet heitetään uimataidottomana kolme metriä syvään veteen. 

Hän päinvastoin oppii pelkäämään uimista jos sattuu selviämään hengissä uimataidottomana. Mutta henkisesti traumatta hän ei siitä selviä etenkin jos heikkouteen iskevät sairaat koulu- js työpaikkakiusaajat iskee heihin. Joille lammasmaisen saamattomat oikeusviranomaiset ei näytä mahtavan mitään - hävetköön he sitä.

Samalla tavoin itsenäisyyden suhteen "uimataidottomista" tulee itsenäisyystraumaattisia ja työkyvyltään heikentyneitä - eikä siihen auta autoritaarinen huutaminen.

Lisäksi - kansainvälisen tason psykologian emeritusprofessori Liisa Keltikangas-Järvinen on toistuvasti useaan kertaan useasta asiasta sanonut - tieteellisiin tutkimuksiin viitaten - että kasvavan ihmistaimen biologinen valmius erilaisiin vaatimuksiin kehittyy vähitellen. Eikä siihen voi ulkoisin toimin vaikuttaa.

Mutta tiedetodellisuustajuttomat oikeisto- ja talouselämäpölvästit ovat niin tomppeleita että uskovat ahneuden ylittävän ihmisen biologisen kehittymisen tieteelliset aikataulufaktat. Elinkeinoelämän kokoomuslaisjohtoinen porukkakin on täynnä tätä epätieteellistä ahneuteen perustuvaa höpsöttelyään. Siis jälleen kokoomuslainen asialla pilaamassa tuotakin instituutiota. Ylenkinhän kokoomuslaiset ovat pilanneet johtoasemistaan.

Ja kun nämä talouselämälle vahingolliset oikeisto- ja talouselämätomppelit ei sitä kuitenkaan tajua puhumattakaan heikäläisistä oikeusviranomaistomppeleista - niin pitäähän se sanoa rautalangan selkokielellä.

Koulutusjärjestelmän ja työelämän ensivuosien päälle pitää asettaa kaksi kehikkoa - eri valmiuksien biologiset tieteelliset aikataulut ikävuosissa - sekä - koulumaailman valmius havaita yksilöllisiä vaihteluita niiden suhteen koululaisissa ja nuoressa työvoimassa - ja asettaa sen jälkeen luokkakoot ja tukityövoimaa niin kouluihin kuin myös tukityövoimaa työpaikoille - niin että lasten ja nuorten orastavia biologisesti määräytyviä valmiuksia ei telota väärään aikaan väärillä vaatimuksilla huomioiden myös yksilölliset erot. Vaan viedään kauniisti siihen valmiuden kehitystasokukkaan joka kullakin on myös yksilöllistä - tyyliin joistain ei tulekaan muita kuin johtajia, toisista taas ei koskaan työvoiman rivityöntekijää enempää. Ja heitä molempia tarvitaan - menikö edes tämä asia oikeistopölvästeille perille.

Tosiasiat pitää hyväksyä - niin biologiset kuin yksilön kokemistosiasiatkin. Yksilöille tosiasiat ovat niin kuin he ne kokevat - siksi siitä pitää olla kiinnostunut - pääsikö tämäkin yksinkertainen tosiasia yllättämään oikeistotomppelit.

Ihmisten kehityksen pahoinpitely mielivaltaisilla ahneusvaatimuksilla on johtanut nuorten ikäluokkien traumakehitykseen - jonka korjaaminen ja olemassaolon rahoittaminen tulee - nyt - paljon kalliimmaksi kuin - olisintulkut - edellä esitetyn kaltainen uusi valmiuksien pehmeän laskun menettely kouluissa ja työelämässä - joka tarkoittaa myös sitä että lakisääteisesti pitää työpaikoilla olla työnopastus- ja tukivastuuhenkilöt koulutusta myöten.

Mikään ei ole ollut niin vahingollista nuorille sukupolville kuin kokoomuslainen hikipinkoidiotia - että kaikkien pitäisi olla yhtä tehokkaita ja itsenäisiä kuin kyyniset omanedun hikipinkokokoomuslaiset.

Ja se on vallitsevin ja typerin kokoomuslaisideologia Suomessa - sen ääliömäisyyden ohella että verotus on varastamista - eikä toimivan yhteiskunnan järkevää rahoittamista.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat