Turkin ja Unkarin tie läntisten etujen ja joustavuuden hyväksikäyttäjänä ja samaan aikaan arvopettureina on tullut tiensä päähän

 Turkin ja Unkarin tie läntisten etujen ja joustavuuden hyväksikäyttäjänä ja samaan aikaan arvopettureina on tullut tiensä päähän


Unkarilla on vielä mahdollisuus kääntää suuntansa jos se torjuu Putinin Venäjän, astuu nöyrästi EU:n sääntöihin sekä hyväksyy Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden.

Turkki on nyt ilmoittanut että ei hyväksy Ruotsia Natoon. 

Ja se on selvä signaali että Turkki on tiellä joka ei sijoitu lännen demokraattisten arvojen yhteisön karttaan.

Ja Turkki pitää työntää ulos Natosta ja Euroopasta.

Se saakoon sitten ihan itse ottaa vastaan seuraukset mitä on olla diktatuuri ilman mitään lännen kontaktien luomaa tukea Turkille - mukaan lukien se että länsi voi todeta Erdoganin olevan persona non grata Turkin johdossa Turkin vaalien alla.

Saman työntämisen diktatuurin hylkiöyksinäisyyteen huonommalla puolella hylkiörajaa lännen rikkaiden valtioiden vieressä  täytyy Unkarin kokea - jos se ei toteuta edellä esitettyjä toimenpiteitä.

Kiristäjien valtaan antautuminen pitää lännessä, EU:ssa ja demokraattisissa maissa loppua. Suvaitsevaisuudella ja arvojen vastaiselle arvokaupankäynnillä on rajansa - Erdoganin Turkki on sen ylittänyt - Unkari on sen rajan ylittämisestä askeleen päässä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat