Yrittävätkö suurimmat kaupungit kaapata valtaa valtioneuvostolta

 Ei tule kuuloonkaan että valtioneuvoston suvereeni asema sivuutetaan millään allianssilla ja samalla siirretään suurimpien kaupunkienkin yläpuolella oleva yläkäsite aluepolitiikka syrjään - oletuksella että siitä tulee hyvä kun satsataan vain muka vetureina toimiviin suurimpiin kaupunkiin kasvukeskuksina.

Suomessa ei vain toimi ollenkaan se ajatus että kasvukeskuksista valuisi hyötyä myös muualle Suomeen. Se voi toimia jossain lyhyempien välimatkojen valtioissa. 

Mutta Suomessa niin välimatkat kuin alueiden olosuhteet ovat niin erilaiset että ne ei ole ennustettavissa eikä saavutettavissa mitenkään kasvukeskusten mittareilla ja menestyksellä.

Ja onhan se kaupunkien eläytymiskykykin maaseutuun nähty - eihän sitä edes ole.

Suomessa pitää olla selvästikin kaksi rinnan kuljetettavaa ja valtioneuvoston tasapainottamaa aluepolitiikkaa - kasvukeskusten ja maaseudun aluepolitiikka.

Suurista kaupungeista ei pidä tehdä valtioneuvoston erityishellimää peräkammaripoikaa millään allianssilla valtion kanssa - joka kuppaa verorahat milloin minkäkinlaisiin kaupunkihintaisiin hankkeisiin.

Tämä on taas niitä kokoomuksen juonimia verorahojen kuppausjuonia.


https://yle.fi/a/74-20015525

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat