Rauhantavoittelu pitää mennä niin

Rauhantavoittelu pitää mennä niin että lähtemällä Ukrainasta Venäjälle taataan Kremlin kaatumisen jälkeen turvattu tie hajonneen Venäjän uusien itsenäisten demokraattisten valtioiden rauhanomaiseen kehitykseen. Jonka takaa länsi ja Kiina sekä Intia.


Silloin tilanne on kaikille osapuolille win-win.

Putinhan jo myöntää Venäjän hajoamisen mahdollisuuden. Se on positiivinen ja hyvä rauhan neuvotteluiden alkusignaali.

Tuossa mallissa Euroopan suuret maat pettää Ukrainan eikä vie mihinkään nykyisen Venäjän uhkaa Suomelle ja Puolalle jne.


Yle

"  WSJ: Kolme länsimaata antaisi Ukrainalle entistä vahvempaa aseistusta – ja kannustavat rauhanneuvotteluihin

Saksa, Ranska ja Britannia esittävät, että Ukraina solmisi entistä läheisemmän suhteen sotilasliitto Natoon. Näin Ukraina voisi saada huomattavasti vahvempaa aseapua Natolta. Asiasta kertoo sanomalehti The Wall Street Journal.

Ukrainan Nato-lähentymistä esitti Britannian pääministeri Rishi Sunak viime viikolla. Ranska ja Saksa tukevat aloitetta, lehti kertoo.

Lähentyminen Natoon ja sen myötä mahdollisuus voimakkaampaan aseapuun toimisivat kannustimena Ukrainalle aloittaa rauhanneuvottelut Venäjän kanssa. Nato-apua toimitettaisiin sodan päätyttyä, jos Venäjä edelleen uhkaisi Ukrainaa.

Jo nyt Ukrainalle olisi annettava tehokkaampaa apua, jotta se saisi ratkaisevan edun Venäjän asevoimiin suhteen, Sunak sanoi perjantaina.

Lehden mukaan näissä Ukrainaa tukevissa maissa leviää ajatus, ettei Ukraina kuitenkaan kykene valtaamaan takaisin kaikkia Venäjän haltuunsa ottamia alueita ja Krimiä. Jos sota jatkuisi loputtomiin nykyisenkaltaisena, kävisivät tappiot Ukrainalle ennen pitkää kestämättömiksi.

Länsijohtajat ovat puhuneet ajatuksesta Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa. Esimerkiksi Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi Zelenskyille Pariisissa, että esimerkiksi toisen maailmansodan verivihollisten Saksan ja Saksan oli lopulta tehtävä keskenään rauha.

WSJ:n tiedot ovat jyrkässä ristiriidassa esimerkiksi Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin esiintymisten kanssa. Hän, samoin kuin monet muut länsijohtajat, eivät ole nähneet rauhanneuvottelujen mahdollisuutta. "

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat