Kuinka paljon kannustinloukku on vain myyttinen oletus ja kuinka paljon se on totta

Kuinka paljon kannustinloukku on vain myyttinen oletus ja kuinka paljon se on totta


 Kannustinloukku käsitteenä kun pitää sisällään oletuksen että kaikki ihmiset haluaisivat lisätuloa.

Siinä taas on elinkeinoelämän arvovaraus sisällä että tietenkin ihminen tekee työtään ja pyrkii eteenpäin saadakseen lisää rahaa.

Elinkeinoelämä ei siis sallisi sitä maailman onnellisimman maan tyytyväisyyden tilaa että nyt minulla on hyvin enkä tarvitse enempää rahaa tai tavaraa.

Koska kun ihmiset ei pyri siihen he eivät edes kuluta eikä se ole elinkeinoelämän eikä sen ekonomistien mieleen. Kasvupakkoideologiassa.

Eli tulemme sen arvoasetelman ääreen että elinkeinoelämä on juuttunut ahneuden paheeseen ja materialistisen elämäntavan muka välttämättömyyteen.

Ja että aina pitää olla kasvua -  mutta kun ei sillä ihmisellä ole mitään tarvetta mihinkään elinkeinoelämän haluamaan kasvuun joka on elämäänsä tyytyväinen - eikä se tyytyväisyys riipu edes tulotasosta. Eikä sen tulotasonkaan riittävyys liity tuloihin niin paljon kuin luullaan vaan elämisen kuluihin - joita epäilen että moni ihminen ei hallitse.

Ja ei se elämäänsä tyytyväisyyskään liity kulutasoon sillä niukallakin kulutasolla ja kulutustasolla ihminen voi olla tyytyväinen elämäänsä.

Eikö näin ollen voisi kannustinloukkua kutsua elinkeinoelämän väärinkäsitykseksi ihmisten elämänarvoista ja tyytyväisyydestä.


Elinkeinoelämä siis houkuttelee hyvinvoinnilla mutta haluaa estää sen - muilta paitsi niiltä jotka kuuluu ilman muuta itseoikeutetusti hyvinvoivien elitistiseen säätyyn.


Wikipedia

Kannustinloukku on sosiaalipolitiikassa käytetty termi, jolla tarkoitetaan erilaisten tukien ja vastaavien aikaansaamasta tulontasauksesta, joka vie motivaation lisätulojen hankkimiselta. Kannustinloukulla tarkoitetaan myös palkkatyön vähäistä kannustavuutta sosiaaliturvaan verrattuna."

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat