Minusta tuon ajatushautomon lähestymistapa ei huomioi ydinsyytä miksi Ukrainan pitää voittaa

Minusta tuon ajatushautomon lähestymistapa ei huomioi ydinsyytä miksi Ukrainan pitää voittaa

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/venajan-hyokkayssodasta-suuri-kaannekohta-tutkijat-tallainen-maailmanjarjestys-on-syntymassa/265bea8d-ca10-463a-a3d9-c31778016433 


Ja se syy lännessä on ylivoimaisesti ajatelluimpana niin - että keinot joita Putinin Venäjä käyttää ulkopolitiikassaan - ei kuulu enää tähän maailmaan.

Ja se ei ole missään tekemisessä sen asian kanssa oliko maailma kuinka moninapainen tahansa. Sillä Putinin keinot on absoluuttisesti kiellettävä.

Toinen mitä ei ole näköjään käsitetty ollenkaan - on se - että Putinhan tahrii läntisestä maailmasta poikkeavat leirit.

Sillä siellä niukka enemmistöhän näyttäisi hyväksyvän epäsuorasti keinot joilla Putin toimii - hyväksyessään sen että rauha pitäisi saavuttaa vaikka Ukraina menettäisikin maitaan. Eli että toinen valtio voi ottaa toiselta valtiolta sodalla alueita. Kysymys jää auki siitä - onko tuossa kyse ihmisten lyhytnäköisestä arvostelukyvystä noissa vastauksissa - vai etiikan kehittymättömyydestä - että olisi luontevaa ja hyväksyttyä että naapurimaasta otetaan vaikka tappaen maita jos ne saadaan.

Siitä jää kyllä aika lailla varkaan leima muissa leireissä jos tuo hyväksytään. Että tarkoitus pyhittää keinot.

Toinen seikka joka herättää kysymyksen - Kiinan ja Intian etiikasta - että kun ottavat taloudellista hyötyä siitä vaan että Putin murhaa ukrainalaisia - että onko niiden etiikka samalla tavalla kehittymätöntä ja vääristynyttä.


Nyt tietenkin vedetään Yhdysvaltojen sotaisa imperialismikortti esiin puolustamaan muiden kuin lännen muiden kyseenalaisia toimia.

Mutta eihän länsi ole kuin Yhdysvallat - ei EU ja etenkään Suomi ole mitenkään imperialistisuuteen pyrkivä.

Länsi on monenlaista - mutta yhteistä on että Putinin Venäjän keinoja ei kertakaikkiaan hyväksytä lännessä ollenkaan.

Joten kysymys kuuluu - miten muualla maailmassa hyväksytään Putinin keinot.

Miten on mahdollista ettei ajatuspajat tämmöistä kysymystä heitä julkisuuteen kyselynä suurissa maailman medioissa.

Eikä siitäkään ajattelusta näy jälkeäkään että maailma voisi olla ihan toisin mittarein mitattavissa ja kehitettävissä kuin mitä on vuosisatoja ollut. Kaikin tavoin talousajattelua ja materialismia myöten.

On surkeaa mielikuvituksetonta vanhoihin käsityksiin juuttunutta konservatiivisuutta ettei maailmaa näe muin käsittein kuin mitä oli ennen.


Miksi kukaan ei pane minun tapaan totaalisesti kyseenalaiseksi imperialismien olemassaoloa ollenkaan saati niihin pyrkimistä.

En ole kuullut vielä yhtäkään inahdusta oman ääneni lisäksi sen eteen - että pienten valtioiden pitäisi luoda imperialismien vastainen valtioverkosto. Johon kuuluisi myös se pyrkimys että Venäjän pitää hajota itsenäisiksi demokratioiksi - ja Kremlin hävitä kokonaan. Sillä vuosisata toisensa jälkeen on nähty että keskusjohtoinen Venäjä tuottaa aina julmuutta sisälleen sekä ulkopuolelleen.

Aina.

Eikö tämmöinen pienten valtioiden demokraattisliberalistinen verkosto olisi syytä perustaa erilaisine tutkimusinstituutioineen - että imperialismi pitää haudata kolonialismin tapaan menneisyyteen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Searching instrumentalist to be feat artist to my improvisations

Saamelaisten ulkohipiänsä kyttääminen on mennyt älyttömyyksiin

Pelkällä urheilukentän päällysteen hinnalla saisi joka kuntaan ostettua aktiivisille kulttuurinharrastajille omat tilat